Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLAUDIA RUMONDOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.rumondor.nl

Biografie Claudia Rumondor

Claudia Rumondor (Zaandam, 1983) studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast had zij harplessen van Anke Bottema, Gertru Pasveer en Alexandre Bonnet. Claudia studeerde als eerste componist aan het Conservatorium van Amsterdam met een lesbevoegdheid in compositie af. Met behulp van een ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2012   Doris Hochscheid

Biografie Claudia Rumondor

1983

Claudia Rumondor (Zaandam, 1983) studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast had zij harplessen van Anke Bottema, Gertru Pasveer en Alexandre Bonnet.
Claudia studeerde als eerste componist aan het Conservatorium van Amsterdam met een lesbevoegdheid in compositie af. Met behulp van een beurs via het Top Talentenprogramma kon zij haar onderzoek naar compositiemethodiek in de masterfase voortzetten. De thesis die hieruit resulteerde, werd zeer positief ontvangen. Momenteel geeft Claudia les aan een aantal jonge, talentvolle compositiestudenten.

Claudia’s composities wonnen verschillende prijzen, waaronder een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours en de Henriëtte Bosmansprijs 2008 (publieksprijs). In 2004 werd ze met een orkestwerk geselecteerd voor de finale van het Project Jonge Componisten. Een deel van haar composities is uitgegeven door Muziek Centrum Nederland (Donemus). Haar werk werd o.a. uitgevoerd door Holland Symfonia, het Nieuw Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble.
Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Claudia af in Media en Cultuur, en Musicologie. Daarnaast is zij secretaris en medeoprichter van de Stichting Jan Rokus van Roosendael. In 2008 was zij tevens aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden als coördinator Artist in Residence van Bart Schneemann. In haar vrije tijd schrijft Claudia graag gedichten.

Claudia Rumondor
(2009)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Claudia Rumondor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer