Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLAUDIA DE BREIJ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

foto: Corbino

Periode

13-03-1975 - heden

Genre

cabaret, Nederlandstalig, pop, tekstschrijver, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Claudia de Breij

Claudia de Breij is een Utrechtse cabaretière, zangeres en presentatrice op radio en televisie.
Volledige biografie...

Instrumenten

tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Phaedra Kwant   basgitaar
Sander Geboers   componist, producer, toetsinstrumenten
Rogier Wagenaar   componist, gitaar, producer
Thijs Lodewijk   basgitaar
Reyer Zwart   arrangeur, basgitaar, drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Phaedra Kwant
2004   Spinvis
2004   Thé Lau
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Claudia de Breij

Claudia de Breij is een Utrechtse cabaretière, zangeres en presentatrice op radio en televisie.

1998 - 2005

Claudia de Breij (Utrecht, 13 maart 1975) wint in 1998 met haar begeleiders Rogier Wagenaar (gitaar) en Sander Geboers (toetsen) de derde plaats tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Via Stadsomroep Utrecht, Radio-m, Radio West en Radio 1 komt de cabaretière als presentatrice terecht bij 3FM waar ze de opvolger is van Henk Westbroek. Op televisie presenteert ze samen met Dolf Jansen Vara Live. Op haar album Niet Alleen (2004) staan liedjes uit haar theaterprogramma's De Wilde Frisheid (2002) en Claudia Zuigt (2004/2005) aangevuld met nieuw materiaal.

Lebbis & Jansen

2006 - 2009

Vanaf 2006 presenteert De Breij enkele jaren op televisie elke maandagavond op prime time het populaire mediaprogramma De Wereld Draait Door, gevolgd door haar eigen, kortstondige programma Thank God It's Friday. In 2008 gaat ze op tournee met haar show iClaudia, begeleid door Geboers, Wagenaar, Reyer Zwart en Thijs Lodewijk (bas, drums), Jasper Verhaart (licht) en Frank van Schie (hoofd techniek). De tournee wordt in februari 2009 tijdelijk onderbroken omdat De Breij haar stem kwijt is vanwege een acute laryngitis. De cd Samen Wakker Worden, Ergens Heen, Lekker Eten En Weer Slapen verschijnt in mei 2009 bij boekuitgever Nieuw Amsterdam. Bij deze uitgeverij verschijnt ook de bestseller Krijg Nou Tieten! En Andere Zwangerschapsverschijnselen waarin de cabaretière schrijft over haar zwangerschapservaringen.

2010

Claudia de Breij wint in september de Poelifinario 2010 voor haar cabaretprogramma Hete Vrede. De cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties noemt de voorstelling een 'meer dan een geslaagd' cabaretprogramma. 'Het is intelligent bedacht, fraai van vorm, hilarisch van toonzetting, met prachtige liedjes en een puik drietal muzikanten. Misschien wel cabaret zoals cabaret ooit bedoeld moet zijn geweest.'

2013

foto: Corbino Na anderhalf jaar niet te hebben opgetreden staat Claudia de Breij van 2 tot en met 30 maart en op 16 en 17 mei 2013 met de voorstelling Alleen in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Ze wordt begeleid door onder meer Sander Geboers (toetsen), Reyer Zwart (bas) en Jan van Bijnen (dobro, gitaar, mandoline). Tijdens de laatste voorstelling overhandigt de zangeres het eerste exemplaar van haar album Alleen aan Joop en Janine van den Ende. Ze zingt die avond ook een duet met Herman van Veen. Speciaal voor het Nederlands Film Festival speelt Claudia de Breij op 1 oktober in de Utrechtse Stadsschouwburg het avondvullende programma Alleen Voor De Nederlandse Film. De voorstelling is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en zal nergens anders worden opgevoerd. Claudia de Breij wint in november voor de vijfde keer de Zilveren RadioSter Vrouw 2013 voor haar programma op 3FM.

Herman van Veen

2014

Het nummer Mag Ik Dan Bij Jou is afkomstig uit de voorstelling Hete Vrede (2010) en wordt in 2011 op single uitgebracht. Het lied staat drie jaar lang onafgebroken in de iTunes Top 100. In september ontvangt de Breij een platina plaat voor 50.000 verkochte digitale exemplaren. Het lied dat veel emoties oproept wordt vaak gedraaid op begrafenissen. In België wordt het nummer gekozen voor de benefietactie Music for Life, waarbij het gezongen wordt door een grote hoeveelheid bekende presentatoren en zangers. In de Top 2000 van 2014 is Mag Ik Dan Bij Jou het hoogt genoteerde Nederlandse nummer op plaats 19.

2015

Uit handen van Herman van Veen krijgt De Breij de Louis Davidsring, een belangrijke doorgeefprijs in de kleinkunst.

Herman van Veen Louis Davids

2016

Op het album 'Alles is goed' staan duetten met Waylon, Thé Lau en Paskal Jacobsen. Op oudejaarsavond verzorgt De Breij voor de VARA de Oudejaarsconference.

Paskal Jakobsen Thé Lau Waylon

Discografie Claudia de Breij

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Claudia de Breij

Audio/Video Claudia de Breij

Video Claudia de Breij

Claudia de Breij - Mag ik...
Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Claudia de Breij - Mag ik dan bij jou

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer