Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLUB DIANA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Club Diana

Periode

1995 - heden

Genre

alternative, lo-fi, pop/rock

Online

Officiële website

Club Diana

Club Diana is een lo-fi band uit het Limburgse Wellerlooi die pakkende, rammelende gitaarliedjes speelt.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Stijfs   toetsinstrumenten
Marc Alain Ketzer   drums
Marcel Brand   gitaar, zang
Marius Van Dalen   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2002   King Me
2006   King Me
2006   Remko Schouten
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Club Diana

Club Diana is een lo-fi band uit het Limburgse Wellerlooi die pakkende, rammelende gitaarliedjes speelt.

1995 - 2004

'Rammelpop' noemt het van oorsprong Nijmeegse Club Diana het genre dat ze beoefenen. De bandnaam is ontleend aan een bordeel. De leden kennen elkaar van een plaatselijke amateurvoetbalclub en hebben geen ambities om beroemd te worden. Wel hebben ze zich een doel gesteld: het maken van vijftien cd's, onderverdeeld in vijf trilogieën. De thema's zijn achtereenvolgens water, vuur, aarde, lucht en vlees. De eerste 'water-cd' komt in 1998 uit bij Rotten Windmill Records. Daarna stapt de band over naar My First Sonny Weissmuller. Bij dit label wordt de watertrilogie afgemaakt met Basin en Costa, en komen de eerste twee 'vuur-cd's' uit: Match en Grill. Club Diana krijgt waardering van een selecte groep fans en tourt in 2004 zelfs door Australië. In Nederland is Club Diana voornamelijk in het clubcircuit te zien, al draaien de muzikanten hun hand niet om voor versterkte huiskameroptredens. Ook speelt de band jaarlijks op het kleinschalige Wellerlo-fi festival, dat wordt gehouden op het landgoed bij de boerderij in het Limburgse Wellerlooi van zanger/gitarist Marcel Brand (ex-Indian Summer). Daar spelen zij onder meer publieksfavorieten BBQ Areas, Ahoea en de Abba-cover Fernando.

Indian Summer

2005 - 2008

In 2005 en 2006 zijn de concerten op Wellerlo-fi de enige optredens die de band geeft en ook verschijnen er in deze periode geen nieuwe albums. Begin 2008 verschijnt de gospelplaat Independent Gospel Sounds onder de naam The Nephew Brothers samen met Merit Anthonisse, Karin Bakker, Esther van 't Klooster en Freek Broekhuijsen uit de band Damer. Club Diana werkt in de eigen studio aan het zesde album Brand. De cd wordt gemixt door Remko Schouten in de IJland Studio en gemasterd door Zlaya Hadzich.

Remko Schouten The Nephew Brothers

2009

Op zondagmiddag 25 januari, aan de vooravond van het verschijnen van het album Brand, maakt Marcel Brand geheel onverwachts een einde aan zijn leven.

Discografie Club Diana

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Club Diana

Audio/Video Club Diana

Video Club Diana

Club Diana - Fernando (Ab...
Club Diana - Fernando (Abba-cover, 21-05-2004)
Club Diana - Sushi vs. Bu...
Club Diana - Sushi vs. Burgerking (21-05-2004)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Club Diana - Fernando (Abba-cover, 21-05-2004)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer