Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COLLEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Colleen

Periode

1999 - heden

Genre

singer-songwriter

Colleen

Colleen is een singer/songwriter uit Hoorn. Ze maakt op plaat en tijdens optredens indruk met haar ingetogen, persoonlijke voordracht. De zangeres/toetsenist haalt inspiratie uit pop, rock, blues en jazz.
Volledige biografie...

Bezetting

Nicole Heins   toetsinstrumenten, zang
Joris Thomassen   basgitaar
Bas Flier   gitaar
Gerrie Spaansen   drums, percussie

Overige muzikanten

Jos Molenaar   basgitaar
Laura De Boer   viool
Frank Kerssens   gitaar
Cock de Jong   gitaar
Dick Remelink   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Colleen

Colleen is een singer/songwriter uit Hoorn. Ze maakt op plaat en tijdens optredens indruk met haar ingetogen, persoonlijke voordracht. De zangeres/toetsenist haalt inspiratie uit pop, rock, blues en jazz.

1999 - 2000

Colleen (Nicole Heins) neemt voor zichzelf enkele nummers op in de Beaufort Studio en trekt daarmee de aandacht van producer Han Swagerman. Binnen enkele weken heeft de Hoornse zangeres een platencontract bij het Alkmaarse label AG Music. Vanaf dit moment neemt ze anderhalf jaar de tijd om aan nummers voor een debuut te werken.

2001

Colleen In de eerste helft van het jaar debuteert Colleen met Chameleon, geproduceerd door Han Swagerman en Tate Younger. De cd bevat deels werk van Colleen zelf en deels nummers geschreven door Frank Carillo van het duo Golden Carillo. De cd wordt goed ontvangen en behoorlijk verkocht. De singles The Sky Is Falling, Colleen en Hey breken echter niet door. Desondanks wordt haar debuut ook in Engeland uitgebracht, in licentie door een Engelse maatschappij.

2003

Na de promotie van Chameleon, de media-aandacht die daaruit voortkomt en de daaropvolgende periode van bezinning, komt Colleen in contact met een aantal muzikanten, met wie ze onder meer optredens verzorgt op Eurosonic en Oerol.

2004 - 2005

Colleen concentreert zich op het schrijven van nieuw materiaal, waarbij ze teruggrijpt op het oorspronkelijk ingetogen karakter van haar muziek. Tijdens de optredens die ze sporadisch geeft begeleidt ze zichzelf enkel op toetsen, soms ondersteund door viool.

2006 - 2008

Colleen werkt met onder meer drummer/percussionist Gerrie Spaansen (Julliet's Ghost) en gitarist Bas Flier (can_of_be, Juliet's Ghost, Kirsten) aan haar tweede album. In deze periode wordt de zangeres moeder. Ze doet spaarzaam optredens, zowel solo als met band.

can_of_be Kirsten

2009

Colleen Voorafgaand aan Colleens tweede cd Postcards From Atlantis verschijnt in januari de single Bauhaus Chair, een cover van de Nits. Op haar website schrijft de zangeres dat ze acht jaar na haar debuut op het tweede album afrekent met de kleine wereld waarin ze gevangen zat. Onder de optredens van Colleen dit jaar onder meer concerten tijdens De Parade in Amsterdam.

Nits

Discografie Colleen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Colleen

Audio/Video Colleen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer