Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CONFORCE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Conforce

Periode

2007 - heden

Genre

techno

Online

Officiële website

Conforce

Conforce is Boris Bunnik uit Leeuwarden. Hij groeit op op Terschelling en begint op zijn vijftiende als DJ in danscafé De Stoep, waar 's zomers ook DJ's als 100% Isis, Dimitri en Marcello draaien. Bunnik is in deze periode het meest geïnspireerd door Europese techno van onder anderen Dave Angel, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Boris Bunnik   draaitafels, elektronica, producer

Biografie Conforce

Conforce is Boris Bunnik uit Leeuwarden. Hij groeit op op Terschelling en begint op zijn vijftiende als DJ in danscafé De Stoep, waar 's zomers ook DJ's als 100% Isis, Dimitri en Marcello draaien. Bunnik is in deze periode het meest geïnspireerd door Europese techno van onder anderen Dave Angel, Adam Beyer, Secret Cinema en Gerd. Hij gaat op zijn zolderkamer zelf aan de slag met hulp van productiesoftware. Eind 2007 brengt hij zijn eerste EP uit op Rush Hour. Zijn muziek wordt opgepikt door internationale technogrootheden als Derrick May, Josh Wink en Laurent Garnier. In februari 2010 verschijnt zijn eerste volledige album Machine Conspiracy op het Britse label Meanwhile. De plaat bevat minimale techno met dub-elementen. Naast muzikant is Bunnik actief als fotograaf. Sinds 2011 brengt hij ook werk uit onder de schuilnaam Versalife. In oktober 2013 wordt zijn derde album Kinetic Image gepresenteerd met een AV-show tijdens het Amsterdam Dance Event. Voor dit optreden werkt hij samen met de Zweedse grafisch ontwerper Patrik Johansson.

Discografie Conforce

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Conforce

Audio/Video Conforce

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer