Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CONNY VINK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Het Nationaal Songfestival, NOS 1969 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1948 - heden

Genre

amusementsmuziek, kinderpop, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Conny Vink

Conny Vink (6 juni 1948) uit Soestduinen wordt na het schoolcabaret en het orkest van John Kristel (in 1966) een bekende Nederlander dankzij haar hitsingle De Toeteraar (1969), een liedje geschreven door J.A. Schipper en Kees Bruijn waarmee ze de tweede plaats behaalt tijdens de finale van het Nationaal Songfestival.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1948   John Kristel
1965   Bassie & Adriaan
1971   Les Deux Jeateux

Biografie Conny Vink

Conny Vink (6 juni 1948) uit Soestduinen wordt na het schoolcabaret en het orkest van John Kristel (in 1966) een bekende Nederlander dankzij haar hitsingle De Toeteraar (1969), een liedje geschreven door J.A. Schipper en Kees Bruijn waarmee ze de tweede plaats behaalt tijdens de finale van het Nationaal Songfestival. Daarna volgen optredens voor radio en televisie, onder andere met de singles Maak Je Niet Dik (Dun Is De Mode) (1970) en Dansen Is Plezier Voor Twee (1976). In 1972 wint de zangeres met het liedje Mijn Utrecht de Eerste Prijs Vakjury van de Liedjeswedstrijd Muziek Staffira. Ze doet dat jaar ook mee in de revue van André van Duin. In juli 1974 wordt Conny Vink eerste op het internationale songfestival in het Joegoslavische Split. Ze neemt diverse kinderplaten op waaronder singles en albums met De Smurfen. De zangeres treedt nog steeds op in het feestcircuit, solo of samen met Dick de Witte als variétéact Dick & Conny. Op 26 april 2003 wordt de zangeres geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Discografie Conny Vink

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Conny Vink

Audio/Video Conny Vink

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer