Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COOPERTEST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - 1993

Genre

fusion

Coopertest

Amsterdamse band, die voornamelijk instrumentale muziek maakt.
Volledige biografie...

Bezetting

Danny Sahupala   drums
Wilbrand Meischke   basgitaar
Frank Stehle   gitaar
Dionys Breukers   toetsinstrumenten
Jan Kooper   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Boudine van Slobbe   conga, percussie

Genoemd in de biografie van

1982   Wilbrand Meischke
1994   Slagerij Van Kampen

Biografie Coopertest

Amsterdamse band, die voornamelijk instrumentale muziek maakt.

1987

In mei wordt Coopertest opgericht door Jan Kooper (ex-The Magnificent 7), de van oorsprong Duitse Frank Stehle en studio-arranger Ton Snijders. Als snel wordt de groep aangevuld met Wilbrand Meischke (ex-Het Goede Doel, Novo Band, Andy Pratt), Dionys Breukers (ex-Piu-Piu, The Frog, Funky Stuff) en conservatorium-docent Danny Sahupala (Kaz Luxband). Kooper, Meischke, Stehle en Sahapala zijn allen afgestudeerd aan het Hilversumse Conservatorium.

Candy Dulfer Het Goede Doel Novo Band Piu Piu The Frog The Magnificent Seven

1990

In juli wordt de debuutplaat Coopertest in vijf dagen opgenomen en vervolgens in eigen beheer uitgebracht. Producer is Peter Tiehuis. In augustus staat de groep op het Goudse Jazzfestival, in november op het Jazz Mecca in Maastricht. De groep is begin december te horen in het radio-programma Sesjun Live van de TROS. CNR brengt het album opnieuw uit.

Peter Tiehuis

1991

Het minialbum Quirk bevat vier nummers die in vier dagen zijn opgenomen. De mix is in handen van Marcel Schimscheimer. Quirk komt uit op het eigen Kelp Records. Toetsenist Ton Snijders gaat in de band van Frank Boeijen spelen.

1993

Op 16 augustus speelt de groep in het Amsterdamse Vondelpark. Het optreden wordt opgenomen en op plaat gezet. Daarna wordt er weinig meer van Coopertest vernomen.

2007

Ton Snijders brengt zijn eerste soloalbum Zwaluw 22 uit.

Ton Snijders

Discografie Coopertest

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Coopertest

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer