Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COR ARDESCH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

klassiek, orgel

Online

Officiƫle website

Cor Ardesch

Cor Ardesch wordt in 1959 geboren. Voor zijn orgelstudie gaat hij studeren bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ook volgt hij een opleiding improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk ...
Volledige biografie...

Instrumenten

orgel

Biografie Cor Ardesch

Cor Ardesch wordt in 1959 geboren. Voor zijn orgelstudie gaat hij studeren bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ook volgt hij een opleiding improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Als artistiek leider is hij verbonden aan de IOD (Internationale Orgelacademie Dordrecht). Bij de totstandkoming van het Bach-orgel in de Grote Kerk te Dordrecht is Ardesch adviseur. In 2007 wordt Cor Ardesch benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2008 start hij het Bach project waarbij alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach worden opgenomen op het Bach-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht. Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. Hij verzorgt jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland. Op 29 april 2011 wordt Cor Ardesch benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet op het gebied van de orgelcultuur en de drie orgels (Kam-orgel, Bach-orgel en Kabinet-orgel) van de Grote Kerk te Dordrecht in het bijzonder.

Discografie Cor Ardesch

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cor Ardesch

Audio/Video Cor Ardesch

Video Cor Ardesch

Christus, der uns selig m...
Christus, der uns selig macht BWV 620 J.S. Bach Cor Ardesch
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Christus, der uns selig macht BWV 620 J.S. Bach Cor Ardesch

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer