Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CORNELIS ALIJANDER BRANDTS BUYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

03-04-1812 - 18-11-1890

Genre

componist, klassiek, orgel, romantiek

Biografie Cornelis Alijander Brandts Buys

Cornelis Alijander Brandts Buys werd op 3 april 1812 in Zaltbommel geboren. Hij overleed in Deventer op 18 november 1890. Cornelis Alijander Brandts Buys - stamvader van een groot geslacht musici en componisten - werd opgeleid door zijn vader. Hij componeerde kamermuziek en liederen in volksmuziekstijl. Cornelis Alijander Brandts Buys was werkzaam ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, orgel

Genoemd in de biografie van

1868   Jan Brandts Buys

Biografie Cornelis Alijander Brandts Buys

1812 - 1890

Cornelis Alijander Brandts Buys werd op 3 april 1812 in Zaltbommel geboren. Hij overleed in Deventer op 18 november 1890.

Cornelis Alijander Brandts Buys - stamvader van een groot geslacht musici en componisten - werd opgeleid door zijn vader. Hij componeerde kamermuziek en liederen in volksmuziekstijl.

Cornelis Alijander Brandts Buys was werkzaam als organist, docent, dirigent en componist. Als organist volgde hij zijn vader op als organist te Zaltbommel. Vanaf 1840 was hij werkzaam in Deventer.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cornelis Alijander Brandts Buys

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer