Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CORRY DE ROO-VIERDAG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1925 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Corry de Roo-Vierdag

Corry de Roo-Vierdag werd op 26 juli 1925 te Utrecht geboren. Opleiding In 1940 begon zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: piano, klavecimbel en cello (bij Léon Orthel, Theo van der Pas (begel.), C. Walther Boer, Carel van Leeuwen- Boomkamp en Janny van Wering). Theorielessen kreeg zij van ...
Volledige biografie...

Biografie Corry de Roo-Vierdag

1925

Corry de Roo-Vierdag werd op 26 juli 1925 te Utrecht geboren.


Opleiding

In 1940 begon zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: piano, klavecimbel en cello (bij Léon Orthel, Theo van der Pas (begel.), C. Walther Boer, Carel van Leeuwen- Boomkamp en Janny van Wering). Theorielessen kreeg zij van Martin Lürsen, Henri Geraedts en Adriaan Engels. Na haar conservatoriumopleiding studeerde zij nog enige jaren bij Eduardo del Pueyo.


Activiteiten

Vanaf 1947 speelde zij piano, celesta en klavecimbel in het Residentie Orkest. Zij vormde lange tijd een duo met Adrienne de Smedt, waarmee zij vele concerten in binnen- en buitenland en voor de radio gaf. Als soliste trad zij op in concerten van Mozart, Beethoven, Saint-Saëns, Bach, Frank Martin en Collizi. Van 1956 tot 1983 was zij als docente piano verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij gaf tevens gedurende 16 jaar les aan de Vrije School in Den Haag, waar zij ook met het schoolorkest werkte. Zij schreef daarvoor verscheidene composities. Daarbij werkte zij ongeveer 10 jaar aan de school die aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is verbonden. Zij werkte daar met jonge kinderen die zij voor het pianovak voorbereidde.

Corry de Roo-Vierdag
(1985)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Corry de Roo-Vierdag

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer