Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COUNTESS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Countess

Periode

1992 - heden

Genre

black metal

Online

Officiële website

Countess

Countess is een Nederlandse band die al sinds 1992 actief is. De band heeft 14 full-length albums uitgebracht. De stijl van Countess wordt gekenmerkt door loyaliteit aan de oude Heavy Metal en Black Metal tradities. De belangrijkste invloeden van Countess zijn de oude Black Metal legenden als Venom, Bathory en ...
Volledige biografie...

Biografie Countess

Countess is een Nederlandse band die al sinds 1992 actief is. De band heeft 14 full-length albums uitgebracht. De stijl van Countess wordt gekenmerkt door loyaliteit aan de oude Heavy Metal en Black Metal tradities. De belangrijkste invloeden van Countess zijn de oude Black Metal legenden als Venom, Bathory en Hellhammer en traditionele Heavy Metal bands als Manowar en Manilla Road. In 2014 keert de band terug naar het podium na een lange afwezigheid en doet shows op metalfestivals in Nederland, Duitsland, Denemarken en Finland. Momenteel bestaat de band uit Orlok (zang en bas), Zagan (gitaar), Mortüüm (drums) en Herjann (toetsen). Er wordt gewerkt aan een volgend album, dat in de loop van 2016 wordt verwacht.

Discografie Countess

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Countess

Audio/Video Countess

Video Countess

Countess - Bloed In De Sn...
Countess - Bloed In De Sneeuw
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Countess - Bloed In De Sneeuw

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer