Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CRAZY STRANGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - 1961

Genre

Indo-rock

Pseudoniemen

Strangers

Crazy Strangers

Vervolg op The (New) Hurricane Rollers en voorloper van Javalins.
Volledige biografie...

Bezetting

Tommy Chuo   drums
Hans Bax   gitaar
Peter Theunissen   basgitaar
Franky Franken   gitaar, zang
Gerard Buskop   piano

Biografie Crazy Strangers

Vervolg op The (New) Hurricane Rollers en voorloper van Javalins.

1960

Als Hans Bax, Peter Theunissen en Tommy Chiu (drums) zich bij de Hurricane Rollers voegen, wordt de naam veranderd in Strangers. Hun repertoire bestaat opnieuw voornamelijk uit instrumentals.

The Hurricane Rollers

1961

Een engagement voor drie maanden in Israel brengt de groep ertoe de naam te veranderen in Crazy Strangers, om te benadrukken dat men veel show op het podium brengt. De optredens zijn behoorlijk succesvol, maar de groep ziet er nooit geld voor. De bandleden moeten uiteindelijk geld lenen van een Amerikaanse manager om weer thuis te komen. In Israel neemt de band ook twee EP's en de LP Crazy Strangers op. Door de veelvuldig gebruikte galm heeft het geluid op die platen weinig te maken met de sound van de band op het podium.

1962

De Crazy Strangers worden omgedoopt in Javalins (spreek uit: Javalins). Daarmee zijn ze een van de weinige Indische of Molukse bands die met hun naam refereren aan hun geboortegrond.

Discografie Crazy Strangers

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Crazy Strangers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer