Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CYNTHIE VAN EIJDEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

cynthie van eijden

Periode

1970 - heden

Genre

componist, hedendaags

Cynthie van Eijden

Cynthie van Eijden componeert voor diverse ensembles en orkesten. Van Eijden omschrijft haar huidige werk als "muziek waarin melodie, welluidenheid en musiceer- en luisterplezier, die eerder verdwenen waren onder invloed van de Avant-garde, op een vernieuwende manier tot stand komen."
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Cynthie van Eijden

Cynthie van Eijden componeert voor diverse ensembles en orkesten. Van Eijden omschrijft haar huidige werk als "muziek waarin melodie, welluidenheid en musiceer- en luisterplezier, die eerder verdwenen waren onder invloed van de Avant-garde, op een vernieuwende manier tot stand komen."

1970 - 2001

Cynthie van Eijden is geboren in 1970 geboren te Rotterdam. Zij studeert piano bij Ronald Brautigam en Ludmilla Baslavskaja aan het Rotterdams Conservatorium, compositie bij Peter-Jan Wagemans en Louis Andriessen en muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium. Met een stipendium van het Fonds voor de Podiumkunsten zet zij haar studie compositie voort bij Wolfgang Rihm, bij wie zij in 2001 het Künstlerisches Aufbaustudium afsluit.
Zij componeert werken die uitgevoerd worden door het Nederlands Balletorkest (1997), het Doelenkwartet (1997), het Nederlands Studenten Kamerkoor (1998), het Zephyr Strijkkwartet (2000-2005) en een ensemble van leden uit de Berliner Philharmoniker (2001).

2003 - 2010

Cynthie van Eijden doceert sinds 2003 muziektheorie aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2008 studeert zij af aan het Koninklijk Conservatorium in het hoofdvak Muziektheorie. Sinds 2009 is zij werkzaam als docente aan de Hochschule für Musik Köln.
Zij componeert nieuw werk voor het Zephyr Kwartet (2003), het nationaal symphonieorkest van Uzbekistan (2005), en Orkest de Volharding (2007). Verdere uitvoeringen zijn er door het Schönberg Ensemble (2003 en 2005).

2010

Vanaf 2010 besluit van Eijden tot een nieuwe ontwikkeling waarin de invloed van de Avant-garde geen rol meer speelt. De eerste werken in deze ontwikkeling zijn “Music for pipa” en “Sarabande for a special occasion” voor de Atlas Academy (2010).

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cynthie van Eijden

Audio/Video Cynthie van Eijden

Audio Cynthie van Eijden

De Bevrijding (opname Mei 2014)
Unspeakable Home (opname Mei 2014)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer