Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

D DEADLY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

pop/rock

Online

Bandcamp
Facebook

D Deadly

D Deadly komt voort uit de grote formatie Denvis & The Real Deal. De D in de bandnaam verwijst naar voorman Denvis (ex-The Spades) uit Eindhoven. De gitaarliedjes zijn geïnspireerd door onder meer Mark Lanegan, Big Star en Elliott Smith. De band neemt in 2012 de basis voor het eerste ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gijs van de Burgt   basgitaar
Roel Blommers   gitaar, zang
Jacco Van Rooy   drums
Denvis   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2010   Denvis
2013   Golden Earring

Biografie D Deadly

D Deadly komt voort uit de grote formatie Denvis & The Real Deal. De D in de bandnaam verwijst naar voorman Denvis (ex-The Spades) uit Eindhoven. De gitaarliedjes zijn geïnspireerd door onder meer Mark Lanegan, Big Star en Elliott Smith. De band neemt in 2012 de basis voor het eerste album op in een hotel in de Ardennen. De opnamen worden afgrond in studio Rock 'n Roll Support te Eindhoven met Jon Auer van de Amerikaanse band The Posies als producer. Op de cd Everyone Gets The Song They Deserve zijn bijdragen te horen van zangeres Bella Hay (dochter van Barry Hay), accordeonist Tren Enckevort (Rowwen Hèze), banjospeler Paul van Hulten en de strijkers en blazers van philharmonie zuidnederland. De presentatie vindt op 27 september plaats in het Evoluon te Eindhoven.

Discografie D Deadly

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's D Deadly

Audio/Video D Deadly

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer