Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

D.A.M.N.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - 1993

Genre

hiphop

Pseudoniemen

DAMN

D.A.M.N.

Eindhovens rapduo dat als eerste in Nederland met een volwaardig hiphopalbum komt.
Volledige biografie...

Bezetting

Joost van der Linden   draaitafels
Ricardo Leverock   rap

Overige muzikanten

Rob Gevers   drums

Genoemd in de biografie van

1987   DJ Lady Aïda
1988   Div
2006   Seven Eleven

Biografie D.A.M.N.

Eindhovens rapduo dat als eerste in Nederland met een volwaardig hiphopalbum komt.

1987 - 1989

Rapper L.Rock (Ricardo Leverock - Aruba, 1967) en DJ Bass (Joost van der Linden) richten D.A.M.N. In eerste instantie bestaat de groep uit een rapper en DJ, maar dat werkt niet en de twee andere bandleden vormen 24K. Een reeks succesvolle optredens volgt. De groepsnaam staat voor Don't Accept Mass Notion, wat eveneens de titel is van het debuutalbum dat aan het eind van 1989 verschijnt. Het minialbum bestaat uit zeven tracks, aangevuld met vijf instrumentale versies, bevat intelligente, maatschappelijk bewuste teksten en wordt door de vaderlandse pers onthaald als het eerste volwaardige Nederlandse hiphopalbum.

24K

1990

In augustus verschijnt het van het debuutalbum afkomstige nummer Peace op single, aan het eind van het jaar gevolgd door het tweede album Black And White Thing.

1991

Live Positive, het derde album, verschijnt.

1992

Van het derde album verschijnt de single Da Soul's Da Rebel. In september komt de groep met nieuw materiaal: de single Sound Of An Entertainer piekt in de tipparade.

1994

Drummer Rob 'Sticky Fingers' Gevers speelt in de Eindhovense formatie Zova Nembla. Hun demo wordt in december 1995 Demo Van De Maand bij Music Maker.

Zova Nembla

1997

L.Rock heeft zijn naam veranderd in Phat Pockets en hij brengt samen met DJ Oh Jay het stemmige album The Hustle Goes On... uit.

Phat Pockets

2000

Het contract met Djax wordt niet voortgezet en Phat Pockets is weer labelloos. Er verschijnt een track op de eerste editie van de Demontage-cd bij het muziekblad FRET.

2004

Als vocalist Andy Ninvalle vertrekt bij de band Bagga Bownz neemt L.Rock zijn plaats over.

2006

L Rock levert een gastbijdrage op het debuutalbum Spaced Out van rapper Are MC.

Are MC

Discografie D.A.M.N.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video D.A.M.N.

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer