Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ JOYCE MERCEDES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Joyce Mercedes

Genre

DJ, draaitafels, progressive, zang

Online

Officiële website

DJ Joyce Mercedes

De Nijmeegse Joyce van Engelen begint haar carrière als fotomodel en danseres. Ze is als zangeres betrokken bij de wederopstanding van de sexy meidengroep Centerfold. Al snel slaat ze een andere weg in: ze stort zich op de progressive house. Dit levert haar internationale optredens en een plekje als resident ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, zang

Genoemd in de biografie van

1998   Centerfold

Biografie DJ Joyce Mercedes

De Nijmeegse Joyce van Engelen begint haar carrière als fotomodel en danseres. Ze is als zangeres betrokken bij de wederopstanding van de sexy meidengroep Centerfold. Al snel slaat ze een andere weg in: ze stort zich op de progressive house. Dit levert haar internationale optredens en een plekje als resident DJ in de Supperclub op. Ze blijft ondertussen een geliefd fotomodel en is te zien in veel (mannen)bladen. In 2007 richt ze haar eigen platenlabel op: QOC Recordings.

In bezetting van

Centerfold   zang

1992 - 1997

Als dansartiest reist Joyce van Engelen de wereld over. Ze treedt onder meer op in de IT en de Escape, maar ook in buitenlandse clubs als Le Bain in Parijs en Liquid in Miami.

1998 - 2002

Joyce van Engelen wordt samen met Wendy Wustlicht gepresenteerd als de nieuwe bezetting van Centerfold. Deze poging de sexy meidengroep nieuw leven in te blazen heeft weinig succes. Veel meer potentie blijkt de ambitieuze Nijmeegse als DJ te hebben. Dankzij haar werk als danseres heeft ze veel contacten, en als ze haar DJ-debuut maakt op een privéfeest in Miami, gaat het balletje al snel rollen. Ze is enige tijd resident DJ van de Supperclub.

Centerfold

2003

DJ Joyce Mercedes Joyce Mercedes neemt haar vak serieus en krijgt na een cursus bij het SAE Intstitute een 'Audio Engineering Diploma'. Ondertussen stroomt haar agenda vol met optredens over de hele wereld.

2005 - 2006

Joyce Mercedes reist naar zeker veertig verschillende landen om op te treden bij clubs en op party's. Ze is onder meer te zien in Egypte, Turkije, België, Brazilië, China, Slovenië en Zuid-Afrika.

2007

DJ Joyce Mercedes Joyce Mercedes richt haar eigen platenlabel op: QOC Recordings. Hierop verschijnt haar eigen debuut-EP Golden Glow. Ook dit jaar reist ze de wereld over om op te treden.

2014

Joyce Mercedes kondigt aan een vocaal album te gaan uitbrengen, de eerste single is Give It Up. In september doet ze mee aan Celebrity Poledancing, een tv-programma van RTL5.

Discografie DJ Joyce Mercedes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Joyce Mercedes

Audio/Video DJ Joyce Mercedes

Video DJ Joyce Mercedes

Joyce Mercedes @ BITCH by...
Joyce Mercedes @ BITCH by Crazyland, Zaandam - Netherlands 14.10.2017
Joyce Mercedes - 'Give It...
Joyce Mercedes - 'Give It Up' LITAF Lovescene!! & Tygo Gernandt.  Award Winner - Best Song Pop)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Joyce Mercedes - 'Give It Up' LITAF Lovescene!! & Tygo Gernandt.  Award Winner - Best Song Pop)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer