Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ LUNA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Luna

Periode

26-08-1977 - heden

Genre

DJ, draaitafels, hardhouse, producer, techno, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DHHD

DJ Luna

DJ Luna (Richard de Mildt) werkt zich binnen vijf jaar op tot de grootste DJ in het genre hardstyle. In 2004 draait hij tijdens een solo-optreden voor duizenden mensen in de Heineken Music Hall, een jaar later gevolgd door een nog grootser opgezet optreden in de Gelredome.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Biografie DJ Luna

DJ Luna (Richard de Mildt) werkt zich binnen vijf jaar op tot de grootste DJ in het genre hardstyle. In 2004 draait hij tijdens een solo-optreden voor duizenden mensen in de Heineken Music Hall, een jaar later gevolgd door een nog grootser opgezet optreden in de Gelredome.

1994 - 2003

Voordat hij zijn eigen dancefeesten organiseert draait DJ Luna hardcore op diverse plekken in Nederland. Hij staat op grote feesten als Innercity, Qlimax, Shockers, Hardbass en Qrime Time. Voor ID&T Radio presenteert hij twee jaar het programma van Q-dance en met DJ Pila start hij het eigen label StraightOn Recordings. Het succes van de DJ leidt tot steeds grotere feesten en festivals zoals Defqon 1, Mysteryland, Decibel Outdoor en Q-base. Ook buiten Nederland is vraag naar Luna wat resulteert in optredens in Polen, Griekenland, Spanje, Zuid Afrika, Australië en Zwitserland. Samen met Trilok & Chiren treedt hij meerdere malen op onder de naam DHHD. De single Rush van DHHD verschijnt op vele internationale compilaties. Voor het label Q-Dance maakt DJ Luna het mixalbum Qlimax : Official HS Virus Compilation 4.0. (2002), gevolgd door X-Qlusive Holland (2003).

2004

DJ Luna Op 20 februari geeft DJ Luna in de Heineken Music Hall zijn eerste grote solo-optreden. De 7000 kaarten zijn drie weken van te voren uitverkocht. Samen met Charly Lownoise en Deepack produceert DJ Luna het nummer Mindspace, het officiële 'anthem' voor Sensation Black 2004. Het nummer verschijnt op 12” en is terug te vinden op diverse compilaties. Ook de EP's Kick This Mutha en Stomper samen met Deepack worden regelmatig toegevoegd aan compilaties en mixalbums. DJ Luna komt binnen op nummer 61 in de Britse DJ Top 100.

Charly Lownoise & Mental Theo

2005

Na het succes in de Heineken Music Hall gaat de DJ op 21 mei een stap verder met DJ Luna The One Man Show, een solo-optreden van 7 uur aangevuld met speciale gasten in het Gelredome te Arnhem. Om warm te draaien probeert DJ Luna in de twee voorafgaande maanden zijn nieuwe sound uit tijdens de Show Tour 2005 met optredens in vooraanstaande Nederlandse clubs als The Matrixx, Asta Theater, Time Out, The Powerzone, Starlight en Nightlive Church. Na de tournee en het spektakel in de Gelredome verschijnt begin juli een DVD met daarop een verzameling van hoogtepunten van alle optredens, aangevuld met onder meer interviews.

Discografie DJ Luna

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Luna

Audio/Video DJ Luna

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer