Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ PER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1963 - heden

Genre

DJ, draaitafels, house, progressive

Pseudoniemen

Quote Unquote, Rails Inc

DJ Per

DJ Per is al jaren lang niet weg te denken uit de Amsterdamse partyscene. Hij is de dj achter de succesvolle Time Machine-avonden in de Melkweg en organiseert daar vanaf 1999 de Earth-parties.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Genoemd in de biografie van

2004   Dj Dano

Biografie DJ Per

DJ Per is al jaren lang niet weg te denken uit de Amsterdamse partyscene. Hij is de dj achter de succesvolle Time Machine-avonden in de Melkweg en organiseert daar vanaf 1999 de Earth-parties.

1984 - 1988

Per Meijer (1963) draait voor het eerst als dj op Het Bal, een feest in de Melkweg. Later wordt dit de wekelijkse Dance Hall Night (tot 1990) waar Per ook regelmatig achter de draaitafels staat.

1989 - 1992

Net als veel andere dj's wordt ook Per door het housevirus gegrepen. Vanaf 1989 draait hij voor de Beat Club, een van de eerste organisaties die landelijk housefeesten geeft. Per's solosets zijn soms 10 uur lang. Hij draait onder andere in Ahoy' op de eerste megarave Rave of the 90's. Van 1989 tot 1993 organiseert hij in de Mazzo de Paradise-avonden. Op het Belgische label Antler Subway brengt hij samen met broer Claes een EP uit als Quote Unquote. In 1989 start Per ook zijn legendarische Time Machine avonden in de Melkweg. Voor het eerst zijn op één feest meerdere muziekstromingen te horen; elke ruimte (Timegate) staat voor een stroming. Meer dan vijftig maal staat Per van 1 tot 5 uur 's nachts achter de draaitafel. Na tien jaar Time Machine te hebben gevierd wordt het concept in 1999 ten grave gedragen. Samen met zijn broer Claes start hij begin jaren negentig het productiebureau 2 Meijer Productions. Hij is eveneens verbonden aan de Go organisatie, die begint met een Koninginnedagfeest op een rondvaartboot in 1992 maar al snel een van de eerste booking agencies voor dj's wordt.

1993

Per organiseert het inmiddels legendarische Ambient Weekend in de Melkweg. Bezoekers vergapen zich aan de matrassen in de Melkweggalerie, waarbij space ambientmuziek door elke ruimte klinkt. Er zijn optredens van o.a. Aphex Twin, Pete Namlook, Biosphere, Jeff Greinke en Higher Intelligence Agency. Het is het eerste festival gewijd aan de dan nieuwe Ambient-stroming en krijgt zelfs een acht pagina tellend artikel in het gezaghebbende Britse blad The Face.

1994 - 1996

Op zondagavond start in de Melkweg de Time Machine Clubavond. Vanaf zomer '94 haalt Per grootheden als Sven Vath, Sasha, Carl Cox en Juan Atkins naar Nederland. Met Maz Weston van de Vip-club organiseert hij de Tam Tam Tribe in het Amsterdamse Veemtheater. Per is inmiddels bekend en verschijnt in allerlei bladen, op radio en TV. Hij levert bijdragen aan boeken over XTC-gebruik en de geschiedenis van de housescene. Hij houdt zelfs een lezing aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Van 1994 tot 1997 brengt hij een serie mix-cd's uit in samenwerking met ID&T onder de titel Per's Paradise. In 1996 neemt hij een plaat op met Sander Kleinenberg als Rails Inc op Deal Records.

Sander Kleinenberg

1997 - 1999

De Time Machine krijgt een eigen tent op New Frontier, en Paradise één op Mysteryland. In 1999 komt de jubileum-cd 10 jaar Time Machine uit, die bestaat uit 3 cd's en een cd-rom, die tevens het einde van het concept inluiden. De house die Per eigenlijk al jaren draait wordt steeds bekender onder de naam Progressive.

2000 - 2002

Vanaf november 1999 werkt Per samen met Sander Kleinenberg aan een nieuwe avond als opvolger van de Time Machine. Het resultaat is de zeer succesvolle progressive-avond Earth, elke maand in de Melkweg. Dj's als Dave Seaman, Sasha, John Digweed, Terry Francis, Sister Bliss en Danny Howells draaien er naast Nederlandse grootheden als Remy, Lucien Foort, Sander Kleinenberg, Lemon 8, en Mike Vandenberg. Earth is ook regelmatig te gast op grotere festivals als Inner City en Heineken Horizons. Bij Sony verschijnt in 2001 een mix-cd van Per met de titel Earthaudio. Als dj draait hij regelmatig op dancestations als 538 en ID&T-radio, na in de jaren negentig op lokale Amsterdamse stations als AFM en Radio 100 te hebben gedraaid.

DJ Remy Lemon8

2003 - 2005

Per draait nog steeds regelmatig in binnen- en buitenland en is hij nog steeds gastheer van Earth. Hij start zijn eigen label Earth Audio.

Discografie DJ Per

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Per

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer