Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ PROMO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Promo

Periode

1976 - heden

Genre

gabber, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Brian Acardy, Electronic Pig, Hardcore Brothers, Innerdrive, Rude Awakening, Unknown

DJ Promo

DJ Promo is DJ, producer en labeleigenaar Sebastian Hoff, van Duits-Deense afkomst en met het Noord-Hollandse Zwaag als uitvalsbasis. Start zijn carrière in de gabberscene en tilt daarna, dankzij zijn experimenteerdrift en de vermenging met industrial, EBM, drum'n'bass en trance, hardcore naar een hoger plan.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

2008   Flinke Namen

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

13-8-22, TrailerFest, Breda

Biografie DJ Promo

DJ Promo is DJ, producer en labeleigenaar Sebastian Hoff, van Duits-Deense afkomst en met het Noord-Hollandse Zwaag als uitvalsbasis. Start zijn carrière in de gabberscene en tilt daarna, dankzij zijn experimenteerdrift en de vermenging met industrial, EBM, drum'n'bass en trance, hardcore naar een hoger plan.

1992 - 1999

DJ Promo (Sebastian Hoff, 12 april, 1976) stapt van hiphop en hiphouse over op harde house en begint te draaien op kleinere gabberfeesten. Hij organiseert zelf ook hardcorefeesten en komt zo in contact met grote namen uit deze muziekscene. Samen met The Prophet (Dov J. Elkabas) produceert hij in 1995 onder de naam Section-8 zijn eerste track Punanny die in een remix van The Prophet terecht komt meerdere compilaties, onder meer Thunderdome. Het is het begin van een grote reeks uitgaven onder verschillende namen: Promo, DJ Promo, Innerdrive, Brian Acardy en Hardcore Brothers.

The Prophet

2000 - 2004

Na een serie uitgaven voor ID&T in de serie Promo File start de DJ samen met DJ X-ess (Martijn Mobron) het label The Third Movement, gericht op vernieuwende variaties op hardcore. Ook DJ/producer Catscan (Bart Kok) voegt zich bij het label. Na de eerste uitgave Running Against The Rules (2000) brengt The Third Movement muziek uit van onder anderen N-Vitral (Stefan Busker), Peaky Pounder (Jeffrey de Gans, ook bekend als Da Goose), D-Passion (Rik Gieling), Osiris (Maurice Daniluk), T-Junction (Tim Paalhaar) en Hectic Fence (Mark Tensundern). In 2004 gaan X-ess en Catscan verder met het label Pro Artist Management en gaat DJ Promo alleen verder met The Third Movement. Hij gaat meer experimenteren en maakt onder de naam Rude Awakening industriële, experimentele hardcore, techno en elektro. Promo begint een boekingsbureau en brengt muziek van derden uit op sublabels als Stealth Industries (Tommy Pulse) en Industrial Movement. Hoogtepunten uit de catalogus van The Third Movement verschijnen op cd in de serie Audio Output. In april verschijnt de eerste in een reeks mixalbums door verschillende DJ's onder de titel r_AW Essential. Een andere reeks compilaties is de serie Demolition. Promo draait internationaal, doet onder meer een tournee door Australië, draait in de Rex Club te Parijs en in de Sports Arena in Los Angeles. Enkele van de grote Nederlandse optredens in de zomer van 2004 zijn op de festivals Mysteryland (15.000 man) en Sensation Black (38.000 man). Het dubbelalbum Never Compromise is een samenwerking met de hardcore pionier Lenny Dee uit New York.

2005 - 2007

DJ Promo DJ Promo draait in januari 2005 tijdens Noorderslag in de kelder van de Oosterpoort te Groningen. Hardstyle-DJ Dana (Dana van Dreven) neemt in Promo's studio te Zwaag een album op dat ze uitbrengt op haar eigen label Danamite Hardstyle, onder de paraplu van The Third Movement. Promo's derde album The Revolutionist (2006) bevat twee cd's en een dvd. Het tweede schijfje van het album laat een abstracter geluid horen. In een recensie in NRC-Next in juni wordt de DJ/producer 'met zijn ideeënrijkdom en radicale geluidsbehandeling' bij de elektronische avant-garde geplaats. DJ Promo presenteert op 24 maart 2007 een nieuw hardcoreconcept tijdens het door hem geïnitieerde, en door Q-Dance georganiseerde festival The Resistance Below. In plaats van in een sporthal of stadion vindt het festival voor ongeveer 5000 liefhebbers plaats in de Heineken Music Hall. Tijdens het festival draait de DJ zelf drie sets.

2008 - 2010

In maart 2008 verschijnt op The Third Movement de tiende editie van de compilatiereeks Demolition. Op initiatief van Kees de Koning, labeleigenaar van Top Notch, werkt Promo aan hiphoptracks, wat in 2009 resulteert in de EP Boombox Op Duizend, waarop Promo samenwerkt met het duo Aux Raus en rappers Willy van The Opposites en Sef van Flinke Namen. Materiaal van Boombox Op Duizend is in hetzelfde jaar te horen tijdens de set van Promo op het festival Lowlands. Hij is de eerste hardcore-DJ die voor dit festival wordt uitgenodigd. Promo's eerste hiphopalbum Stijlloos komt uit in de zomer van 2010 en bevat vocale bijdragen van onder anderen Skinto, Sef, Lucky Fonz III en Robin Hunt.

Aux Raus Kees de Koning The Opposites

2012

De DJ brengt het dubbelalbum True Tones uit bij Cloud 9, een sublabel van Armin van Buurens Armada Music. De eerste cd bevat melodieuze hardcore en de tweede meer stevig werk.

Armin van Buuren

Discografie DJ Promo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Promo

Audio/Video DJ Promo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer