Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ ROB BOSKAMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - heden

Genre

DJ, draaitafels, electro, house

Online

Officiële website

DJ Rob Boskamp

Sinds de opkomst van het genre dance is Rob Boskamp daarin zowel voor als achter de schermen actief. De Amsterdammer werkt als DJ, als medewerker van een platenmaatschappij en groothandel, als labeleigenaar, als producer, als muziekrecensent, als party-organisator en als samensteller van talloze mixalbums.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Genoemd in de biografie van

2003   Tamara Maria
2006   Rocq-e Harrell

Biografie DJ Rob Boskamp

Sinds de opkomst van het genre dance is Rob Boskamp daarin zowel voor als achter de schermen actief. De Amsterdammer werkt als DJ, als medewerker van een platenmaatschappij en groothandel, als labeleigenaar, als producer, als muziekrecensent, als party-organisator en als samensteller van talloze mixalbums.

In bezetting van

The Domino Theory   draaitafels

1976 - 1980

Boskamp werkt als club-DJ in en om Amsterdam.

1981 - 1986

Naast club-DJ is hij ook radio-DJ bij de Amsterdamse zenders Radio Decibel en WAPS en richt hij het rapmagazine Chill Out op.

1987 - 1992

Boskamp werkt voor DMC-Nederland en schrijft voor Disco Dance, het eerste Nederlandse dance-tijdschrift. Hij gaat bij het Amsterdamse Boudisque op de groothandel werken. Daar is hij verantwoordelijk voor het opzetten van de eerste housegroothandel van Nederland. In 1990 verschijnt van de gelegenheidsformatie The Domino Theory de single Up The Par, op zowel 12" als cd-single. De groep bestaat uit DJ Knowhow, Rudeboy Remmington, All Star Fresh en Rob Boskamp, die voor deze gelegenheid het pseudoniem The Missing Link kiest. Omdat er in Amerika al een Domino Theory bestaat wordt de naam van de groep Domino, maar het blijft bij één single. Eind 1992 verlaat hij Boudisque en start hij eigen labels, waaronder Urban Sound of Amsterdam.

The Domino Theory

1993

In april verschijnt (op Urban Sound of Amsterdam) zijn 12" Kozmik onder de naam NOW!, een samenwerkingsverband met Ton Koppenaal, een van zijn Boudisque-collega's.

1995

Boskamp debuteert bij het Rotterdamse Urban Essentials als samensteller van een compilatiealbum waarvoor hij de tracks aan elkaar mixt. De DJ runt Urban Essentials samen met de mensen achter Essential Dance Music. De albumreeks omvat een gevarieerd aantal genres, waaronder Chemical Beats (1997-1998), Break Beats (1998), Ska (1998), UK Garage, Hardhouse, Drum & Bass (1998), Latinhouse (2001-2003), House en Urban.

1997

Boskamp brengt zijn eerste artiestenalbum uit onder de groepsnaam Beats Inc. Dit breakbeat album getiteld Rec.-Collection maakt hij samen met William Jordens, een Haarlemse hardcore producer die onder meer bekend is van het Point 44 label. Op zijn eigen label Urban Sound Of Amsterdam verschijnt het album The Bulldog: Energy Volume 2. Hij tekent tevens voor het concept en de samenstelling van dit album.

1998 - 1999

Het aantal DJ-gigs neemt steeds verder toe voor Boskamp, waardoor hij zijn activiteiten als labelbaas moet terugschroeven. Wel blijft hij als recensent actief voor het vakblad Mega Media en stelt hij diverse mixalbums samen voor Essential Dance Music in Rotterdam

2001

Bij BNN op 3FM is Boskamp iedere vrijdagmiddag live te horen in het programma van Ruud de Wild met een house-mix van vijftien minuten. Als club-DJ is hij wekelijks te zien in DJ-Cafe S.O.L. in Amsterdam (vrijdag), DMW te Rotterdam (zaterdag) en Marcanti in Amsterdam (zondag).

2003 - 2004

DJ Rob Boskamp stelt mixalbums samen voor EMI (Soultown met soul, jazz en funk uit de jaren zestig en zeventig van het label Capitol) en voor Sony (Mash Up met combinaties instrumentale nummers met vocale tracks). Samen met Alex Romano maakt hij voor de EP The Nighttrain 2004 de New Phunk Remix van de internationale hit The Nighttrain uit 1995 van de Spaanse producer Kadoc. De eerste 12” op Boskamps eigen Ricciardi Records is de latinhousetrack Pela Praia van de DJ/producer samen met Xceptional ft Tyrah Morena. Vanaf 4 september presenteert Boskamp op zondagvond het radioprogramma History Of House op ID&T. In dezelfde maand gaat de DJ op tournee met optredens in Praag (het openluchtfestival Disco TV), de Antillen en Berlijn. Vanaf november organiseert de DJ het door een wodkamerk gesponsorde feest Absoluut in Staal aan het Beursplein te Rotterdam. In dezelfde maand introduceert hij in Club Storm aan de Mariaplaats te Utrecht het feest Eklektik waarop dance gedraaid wordt in de breedste zin van het woord.

2005

Na vijf jaar is de 12” Pump It, een co-productie met Bob Snoeijer, de eerstvolgende uitgave op Boskamps eigen label Urban Sound Of Amsterdam. Xtreme Mix Over is het eerste mixalbum dat de DJ/producer maakt voor Disky Dance. In de serie mixt Boskamp discoklassiekers die zijn omgebouwd tot housetracks. Voor Disky stelt hij ook de compilatie This Is Trance samen, wat opvallend is, aangezien trance geen deel uitmaakt van zijn DJ-sets. Latin Vibes is zowel de titel van een compilatie als van een tournee langs podia en strandtenten. Tijdens deze gelegenheid maakt Rob Boskamp deel uit van het DJ-collectief The Bongo Boys samen met Silverius, Guan, Robert Feelgood en Quinten de Rozario, afwisselend aangevuld met bands, percussionisten, saxofonisten en capoeira dansers. Dutch Caribbean Grooves is zowel een compilatiealbum als een reeks feesten op Curaçao. In juni en eind december doet ook Rob Boskamp tijdens dit evenement DJ-sets op het Antilliaanse eiland. Vanaf juli programmeert de DJ elke vrijdag in club Norma Jeane in Apeldoorn. Boskamp staat in augustus tweemaal achter de draaitafels tijdens het festival Dance Valley.

2006

Boskamp is een van de initiatiefnemers van de cd-serie The Remixes op het label Disky. In de serie worden remixen gecompileerd van en door bekende DJ's/producers als Tiësto, Armand van Helden, Ferry Corsten, Olav Basoski en The Chemical Brothers. In mei is Curaçao de locatie van het evenement Heineken Beats Per Minute Tour 2006. Boskamp is een van de optredende DJ's. De hitsingle In The Evening, met zang van Rocq-e Harrell, wordt wereldwijd opgepikt en komt onder meer terecht op de Britse compilatie Dance Nation. Het nummer is een cover van de discoklassieker uit 1984 van de Amerikaanse zangeres Sheryl Lee Ralph. Vanaf 7 juli verzorgt de DJ onder de titel Celebration de programmering op de vrijdagavonden in het mediterrane restaurant Opium aan de Meer en Vaart te Amsterdam. Hij nodigt op die avonden ook gastdraaiers uit waaronder Ben Liebrand en Corné Kleijn. Op 14 juli draait hij weer op Dance Valley en in dezelfde maand is hij te zien tijdens onder meer Slick Outdoor en Rock It Open Air. Op zijn eigen label Big Boss Records verschijnt in oktober de EP Latin Elektro, een co-productie met Rishi Bass. Andere labels die de DJ in deze periode runt zijn Electro Records, S.M.A.S.H. Records en Casera Records Rob Boskamp is een van de DJ's die op 16 november een bijdrage levert aan het landelijke evenement Heel Nederland Danst, een initiatief van het Nederlands Instituut Voor Sport En Bewegen (NISB). De DJ sluit het jaar af met sets op een feest in Krasnapolsky te Amsterdam en strandtent Zilt Aan Zee in IJmuiden.

Ben Liebrand DJ Tiësto Ferry Corsten Olav Basoski Rocq-e Harrell

2007

De single Dirty Bitch komt uit onder de naam Rob B Presents Club G. Eind februari/begin maart draait Boskamp een paar keer tijdens zijn verblijf op Curaçao. Elke eerste zaterdag van de maanden maart, mei, juli, september en november draait de DJ op de bovenste verdieping van de Zebra Lounge in Amsterdam. Boskamp start samen met Rob Kuilboer en Maarten Luijt het bedrijf RMR Digital waarmee ze dancetracks beschikbaar maken op cd-formaat. RMR Digital stelt ook compilaties samen en bedenkt concepten voor dancefeesten. Jazz It Up: Drinks, Diner & Dance (augustus) in een compilatie, samengesteld door Rob Boskamp, Jan Schouwstra en Rob Blesgraaf, met een mengeling van traditionele jazz, elektronica, latin-jazz en funky jazz. Op de door Boskamp samengestelde compilatie Dutch Electro staat een bloemlezing uit het beste van de recente Nederlandse electro. Een jaar later verschijnen Jazz It Up 2 en Dutch Electro 2.

2008

Op zijn eigen label Big Boss Records verschijnt in april het mixalbum Big Boss Records Presents The Nu House Generation met daarop hoogtepunten uit de catalogus van het label. De DJ gaat naar aanleiding van de uitgave ook op tournee. In mei presenteert Boskamp zich als de eerste 'Jazz DVD-DJ' ter wereld. Tijdens zijn jazz-sets maakt de DJ gebruik van grote plasmaschermen. 'Jazz is no longer just unrecognizable, rhythmless, nervous freestyle played by old cats,' schrijft hij op zijn website. 'By now it's about songs, real songs! With the help of all the new technological possibilities, jazz sounds fresher then ever!!' De DJ draait op 2 augustus tijdens de derde editie van het festival Slick Outdoor in Zeewolde. Na het succes van het eerste deel verschijnt in augustus de compilatie Dutch Caribbean Grooves 2 (Omundo and Mambo Beach). Dit jaar verschijnen ook Brazilian Basics Gold (met hoogtepunten uit de geschiedenis van latinhouse) en Brazilian Basics 'Nuevo Estylo' (met hedendaagse voorbeelden van latinhouse). De clubavond Chocolatin viert het eenjarige bestaan met de mede door Boskamp gemixte, gelijknamige compilatie.

2009

De single It's All In The Mind (een cover van de houseklassieker Open Your Mind van de Italiaanse groep Usura uit 1992) is een samenwerking tussen Rob Boskamp en House Hustlerz (het Haarlemse producersduo Manolo Mendez & MennoW). De track verschijnt exclusief als download via Dance-tunes.com. Net als voorgaande jaren combineert de DJ eind februari/begin maart zijn vakantie op Curaçao met enkele optredens. Hij maakt remixen voor Rishi Bass (Welcome To My House en Do Not Rob Or Steal) en Nils van Zandt (The Beat Don't Stop). De download van de single P.U.X. verschijnt in april. Op 9 mei presenteren Boskamps labels Big Boss Records en S.M.A.S.H. Records tijdens een avond in Club Starlight te Nijkerkerveen respectievelijk de mixalbums The Nu House Generation en Brazilian Basics 'Nuevo Estylo'. Rob Boskamp treedt met Dave van Laar op als The VideoKingz. Samen draaien ze met hulp van apparatuur van Pioneer videoclips aan elkaar in plaats van plaatjes.

2013

Het tweede mixalbum Soultown bevat bekende en obscure nummers van onder anderen Bobby Womack, Thelma Houston, Ike & Tina Turner, Billy Preston, Bobby Montez, Yma Suman, Monk Higgins en The Bonzo Dog Doo Dah Band.

Discografie DJ Rob Boskamp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Rob Boskamp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer