Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ ROOG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

DJ, garage, house

Online

Officiële website

DJ Roog

Utrechtse DJ en dance-producer met een voorliefde voor funk en soul. Samen met zijn broer Greg vormt hij Hardsoul.
Volledige biografie...

Bezetting

Rogier van Bueren   producer

Genoemd in de biografie van

1975   Rose
1997   Benjamin Herman
2000   Forrest
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie DJ Roog

Utrechtse DJ en dance-producer met een voorliefde voor funk en soul. Samen met zijn broer Greg vormt hij Hardsoul.

1992 - 1997

Roog heeft vanaf zijn zesde pianoles en speelt als tiener toetsen in vele bands. Daarnaast wordt hij door studio's ingehuurd voor sessiewerk. Als hij 14 jaar oud is neemt hij het besluit om DJ te worden. Na een aantal jaren in het drive-in circuit gezeten te hebben maakt hij in 1992 de overstap naar house. Hij geeft in zijn muziekkeus dan al blijk van een voorliefde voor soulvolle, vocale house. De DJ-carrière van Roog wil niet echt van de grond komen. De Nederlandse housewereld wordt nog geregeerd door mensen als Dimitri en Marcello als in 1997 het speed garage-genre ineens populair wordt. Aangezien dat de muziek is waar Roog eigenlijk al jaren mee bezig is ziet de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uit.

1997

Naar aanleiding van een artikel over speed garage in Update Magazine is DJ Roog van de ene op de andere dag zeer gewild. Als DJ's Johnson en Van Bellen zich aansluiten bij het genre is de opmars van speed garage niet meer te stoppen: Roog draait op alle denkbare feesten en clubavonden en weet daarnaast zijn studie rechten met succes af te ronden.

1998

Samen met DJ Armin van Buuren maakt Roog de mix-CD Planet Disco. De plaat wordt uitgebracht bij United, waar Roog met zijn 5 jaar jongere broer Greg ook platen uitbrengt onder de naam Hardsoul. Hardsoul werkt met verschillende vocalistes, waaronder Debbie Sledge van Sister Sledge. Met Hardsoul komt Roog terecht in de Essential Mix lijst van BBC Radio One.

Hardsoul

1999

Greg en Roog richten hun eigen label Hardsoul Pressings op. Roog doet zowel solo optredens als met zangeres Rose en is o.a. te zien tijdens Silly Symphonies, Mysteryland en Dancevalley. Voor EMI/Virgin doet hij de mix voor de Planet Disco Compilatie.

2000

Met gastmuzikanten Rose en Jazzy D brengt Hardsoul de plaat All Nite Long uit op het eigen label. Onderwijl blijft Roog een veelgevraagde DJ. Broer Greg is inmiddels vaste DJ bij Club Axl in Utrecht én journalist voor het blad Strictly!. DJ Roog/Hardsoul - presents planet hardsoul 2CD (United)

Hardsoul Rose

2001

DJ Roog speelt voor 40.000 mensen tijdens ID&T's Sensation in de Arena. Hij verzorgt op ID&T Radio het wekelijks programma SOAP waarin hij house en garage draait. DJ Roog wordt genomineerd voor Lucky Strike Dance Award in de categorie beste house/garage DJ. Hij maakt een remix van Spargo's You And Me. Op de singles Where Did Our Love Go en Keep Playing That Song van Planet Hardsoul bevatten vocalen van Forrest. Elke maandagavond draait Roog voor het radiostation SLAM FM.

Spargo

2002

Tijdens de uitreiking van de Lucky Strike Dance Awards wordt DJ Roog uitgeroepen tot beste beste DJ in de categorie house/garage.

2003

Na werkzaamheden aan zijn studio verzorgt Roog o.a. een remix voor het Amerikaanse Deepswing en Matt Caselli uit Ibiza.

2005

Het Britse label DJ management agency MN2S viert het tienjarig bestaan in april met onder meer de uitgave van hun eerste compilatie. De cd wordt gemixt door Hardsoul samen met de Amerikaanse producer John Cutler en gepromoot met een wereldwijde tournee waarbij onder meer het Zouk festival in Singapore bezocht wordt. Hardsoul start het eigen, vanuit de Verenigde Staten opererende label Hardsoul Pressings. Uitgaven van het label worden gedistribueerd door Soulfuric. Een van de uitgaven op Hardsoul Pressings is de 12" Bounson van Hardsoul met gastbijdragen van Willem Friede en Benjamin Herman uit New Cool Collective. De 12" Über is een productie van Hardsoul onder de naam Roog & Greg. Samen met Erick E en vocalist MC Gee treedt de DJ op onder de naam Housequake. DJ Roog maakt remixen voor internationale acts DJ Disciple, Richard Grey, Shik Stylko, Sir Piers en Roger Sanchez.

ErickE Housequake

2007

DJ Roog is een van de acts tijdens het door rapper Ali B samengestelde concert Petje Af, op 15 juni tijdens het Festival Mundial in Tilburg. Het concert staat in het teken van de Plan-campagne 'Stop geweld tegen kinderen wereldwijd'. Roog en Hardsoul tekenen voor hun internationale boekingen bij het in Londen gevestigde Connected Talent, een DJ boekingskantoor van het Britse label Defected. Op 24 juli draait Roog in de grote zaal van de Pacha op Ibiza tijdens de Defected In The House-avond. Erick Morillo vraagt hem ook voor diens Subliminal Sessions op Ibiza op 5 september. Roog heeft dan in augustus al een paar keer met DJ Morillo gedraaid tijdens feesten op Kreta en in Cannes. Van Hardsoul verschijnt de clubhit Your Mind Is Twisted (samen met DJ Jeroenski) op een compilatie van Roger Sanchez. De single wordt in de zomer opnieuw uitgebracht in Italië, Spanje en Frankrijk. De op Hardsoul Pressings verschenen track My Life van Hardsoul & Ron Carroll komt in Japan uit op het label Japan Mafia Recording. Roog produceert samen met zijn broer Greg de single Wicked World van de Britse zangeres Anita Kelsey en krijgen toestemming om de acapella-versie van haar plaat te gebruiken voor sets van Housequake.

Ali B

2009

In juli presenteren Roog en ErickE hun eerste gezamenlijk single als producerduo Housequake: Shed My Skin van Housequake & Anita Kelsey, uitgebracht op het nieuwe label Housequake Recordings

Discografie DJ Roog

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Roog

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer