Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANIEL SAHULEKA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Daniël Sahuleka

Periode

06-12-1950 - heden

Genre

funk, gitaar, pop, wereldmuziek, zang

Online

Officiële website

Daniël Sahuleka

In Indonesië geboren en in Nederland getogen rasmuzikant.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Agnus Perkuty   basgitaar
Arno van Nieuwenhuize   drums
Patricia Ruddock   zang
Martin Verdonk   percussie

Genoemd in de biografie van

1970   Rudy Bennett
1982   Martin Verdonk
1983   Ad Visser
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Daniël Sahuleka

In Indonesië geboren en in Nederland getogen rasmuzikant.

In bezetting van

Suara Maluka Band   gitaar, zang

1950

Daniël Sahuleka Daniel Sahuleka wordt op 6 december 1950 geboren in Semarang op Java, Indonesië.

1976

Sahuleka wordt ontdekt door Rudy Bennett (ex-Motions, ex-Galaxy'Lin), draait om op te vallen de e in zijn voornaam om, en debuteert met twee uitstekende singles voor Polydor die het echter niet verder schoppen dan de tipparade.

Galaxy-Lin Rudy Bennett The Motions

1977

Daniel neemt met door manager/producer Bennett uitgekozen begeleiders zijn debuutelpee op, simpelweg Sahuleka geheten, wat oud-Maleis is voor 'het anker lichten' of 'een nieuw begin'. De plaat bevat funky up-temponummers en sfeervolle ballads die on-Nederlands aandoen. De single Love To Love You is regelmatig op Hilversum 3 te horen maar blijft wederom steken in de tipparade.

1978

Daniël Sahuleka Sahuleka 2 komt uit en is commercieel een groter succes dan zijn voorganger. Het singlesucces blijft vooralsnog uit in Nederland, maar in Indonesië staat Don't Sleep Away The Night zeven weken op de eerste plaats van de hitparade.

1981

Daniël Sahuleka Het jaar van de successen voor Sahuleka. De elpee Sunbeam wordt de best verkochte elpee uit zijn carrière en eindelijk wordt de hitparade gehaald met de singles We'll Go Out Tonight en Wake Up. Bovendien maakt hij dit jaar een succesvolle tournee door Indonesië, waar hij een ongekende populariteit geniet. Voor Sunbeam ontvangt de muzikant een Edison.

1982

Samen met Toppop-presentator Ad Visser maakt Sahuleka de elpee Sobrietas. De hiervan getrokken single Giddy Ap A Gogo bereikt de hitparade. Sahuleka wint de Zilveren Harp.

Ad Visser

1983

De single Such Luck schopt het nog tot de onderste regionen van de hitparade, waarna de opvolger Skankin' in de tipparade blijft steken. Het succes lijkt tanende voor Daniel Sahuleka, waarvan de komende jaren dan ook niet veel meer vernomen wordt.

1990

Daniël Sahuleka Sahuleka werkt aan het album The Loner dat zowel in Europa als in Japan wordt uitgebracht.

1991

Via Polydor verschijnt de verzamelcd The Best Of. Speciaal voor de Indonesische markt neemt Sahuleka het album Hey, It's Good To See You Back Again op. Vanaf dit jaar produceert Daniël Sahuleka zelf al zijn eigen plaatuitgaven.

1993

Het akoestische livealbum I Adore You levert de zanger uitnodigingen op voor optredens in Azië. Sahuleka treedt op in Jakarta, Bandung en Semarang.

1995

Sahuleka gaat op het album RahASIA terug naar zijn roots. 'Rahasia' staat voor 'Geheimen van Azië'. Het album bevat uitvoeringen van traditionele Sunda-Javaanse liedjes en eigen composities van Daniël Sahuleka. De cd komt uit op zijn eigen label Sunflight. De muzikant reist naar Vietnam voor twee optredens in Hanoi. Enkele nummers die tijdens die optredens worden gespeeld verschijnen op plaat. In maart ontvangt Sahuleka op de universiteit van YogYakarta de Fakultas Kedokteran.

1997

Sahuleka's World - Collection 1 is een compilatie met live-opnamen en liedjes in het Engels en in het Moluks.

1998

Geïnspireerd door zijn vele reizen naar het Oosten neemt Sahuleka voor zijn eigen label het album After The Jetlag op. De plaat verschijnt in oktober.

2001

Sahuleka is een van de artiesten die speelt tijdens het solidariteitsconcert Samen Voor De Molukken dat op 10 februari plaatsvindt in Vredenburg te Utrecht. In juli presenteert hij zijn nieuwe band met Agnus Perkuty op bas en Arno van Nieuwenhuize op drums.

2002

Sahuleka neemt een akoestisch album op.

2003

Op 23 november presenteert Sahuleka zijn nieuwe cd tijdens een optreden in Westerbork.

2006

Daniël Sahuleka zit dertig jaar in het vak. Om dit te vieren maakt hij op 31 januari dvd-opnamen van zijn akoestische optreden in Theater de Regentes in Den Haag. De dvd If I Didn't verschijnt in juni. In het voorjaar doet de zanger een tournee door Indonesië. Tijdens het Java Jazz Festival in Jakarta benoemt gouverneur Sutiyoso de zanger tot ereburger van Jakarta. Op 27 juni ontvangt Sahuleka uit handen van Dharma Oratmangun, de algemeen voorzitter van de PAPPRI (Indonesan Society of Singers, Composers and Arrangers), de allerhoogste Indonesische muziekprijs voor het lied I Adore You en het album After The Jetlag.

2007

In het voorjaar verschijnt If I Didn't ook in Indonesië en Singapore. De zanger brengt aan het eind van het jaar via Sunflight Music het kerstalbum Christmas Love uit.

2009

Daniël Sahuleka in 2009 Het album reMAKE mySTYLE (november) bevat naast nieuwe versies van onder anderen You Are My Sunbeam, Long Distance Highway, You Must Be Leaving en No Need To Hide ook drie nieuwe nunmmers en een registratie van een optreden in Jakarta.

2010

In maart gaat Sahuleka op tournee door Indonesie met onder meer optredens op Jakarta en Bandung. Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk roept Sahuleka in juli uit tot winnaar van de Culturele Prijs gemeente Winterswijk 2009. De prijs bestaat sinds 2002 en wordt uitgereikt aan een persoon of groep van personen die zich op een bijzonder wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen of voor het Winterswijkse culturele leven. De prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag van 500 Euro en een sieraad.

2012

Daniël Sahuleka in 2012 Daniël Sahuleka speelt op 7 juli een akoestische soloset tijdens de eerste editie van het Congress Of Indonesian Diaspora in het Los Angeles Convention Center in Californië. Na zijn optreden krijgt hij de Indonesian Diaspora Award For Culture And Arts 2012 uitgereikt in aanwezigheid van onder meer Dino Patti Djalal, de Indonesische ambassadeur in de Verenigde Staten en initiatiefnemer van het evenement. De muzikant krijgt de prijs na een verkiezing onder Indonesiërs uit dertig landen.

Discografie Daniël Sahuleka

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Daniël Sahuleka

Audio/Video Daniël Sahuleka

Video Daniël Sahuleka

You Make My World So Colo...
You Make My World So Colorful, Daniel Sahuleka
Daniel Sahuleka-u make my...
Daniel Sahuleka-u make my world so colourful (live@trans tv)
TV ONE - daniel sahuleka
TV ONE - daniel sahuleka
Sheraton Mustika Yogyakar...
Sheraton Mustika Yogyakarta-Daniel Sahuleka Live Show
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TV ONE - daniel sahuleka

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer