Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DARIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dario in 2011

Periode

30-12-1963 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Dario

Dario Kreuger (Amsterdam, 30 december 1963) is vertolker van Nederlandstalige meezingers en een graag geziene artiest in o.a. het Après Ski-circuit. Hij start zijn zangcarrière op 21-jarige leeftijd en is na deelname aan verschillende talentenjachten en zijn succesvolle versie van Ben Cramers hit De Clown vanaf 1997 professioneel als zanger ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2011   Imca Marina

Biografie Dario

Dario Kreuger (Amsterdam, 30 december 1963) is vertolker van Nederlandstalige meezingers en een graag geziene artiest in o.a. het Après Ski-circuit. Hij start zijn zangcarrière op 21-jarige leeftijd en is na deelname aan verschillende talentenjachten en zijn succesvolle versie van Ben Cramers hit De Clown vanaf 1997 professioneel als zanger actief. Hij deelt het podium met collega's als Frans Bauer, René Froger, Gerard Joling en Imca Marina. De zanger heeft zijn eigen label Pascherni Records, vernoemd naar zijn kinderen Pascha, Cherilla en Nigel. Op 12 november 2007 verzorgt Dario een avondvullend programma in de Heineken Music Hall met gastbijdragen van Wolter Kroes, Thomas Berge en Benny Neyman. In het jaar 2008 stapt de zanger over van Après Ski-covers naar eigen repertoire met een hoog meezinggehalte. In 2011 brengt hij samen met zangeres Imca Marina een duet uit: 'n Heerlijke Dag.

Discografie Dario

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dario

Audio/Video Dario

Video Dario

Dario- Immer ein zimmer f...
Dario- Immer ein zimmer frei
Heb jij ook zo´n raar gev...
Heb jij ook zo´n raar gevoel
Medley Live Concert Dario
Medley Live Concert Dario
Neem me terug in je leven
Neem me terug in je leven
Ben Niets Zonder Jou!
Ben Niets Zonder Jou!
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Heb jij ook zo´n raar gevoel

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer