Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DARKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Darker in 2020 (Bron: officiële website)

Periode

2005 - heden

Genre

pop/rock

Online

Officiële website

Darker

Songwriter en founding father van darker, Jeps Salfischberger , afkomstig uit Tilburg, speelde eerder al in bands als Them & Me, Pathetic Children, Contagious Disease en de meer bekendere groepen Brotherhood Foundation, Chillburn en AnumberOne. Vanaf 1 januari 2005 was hij solo actief als 'singer/songsampler' en brengt hij via zijn ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jeps Salfischberger   componist, gitaar, synthesizer, tekstschrijver
Evelien Rombouts   achtergrondzang, synthesizer

Overige muzikanten

Valerio Recenti   zang

Genoemd in de biografie van

1999   Brotherhood Foundation

Biografie Darker

Songwriter en founding father van darker, Jeps Salfischberger , afkomstig uit Tilburg, speelde eerder al in bands als Them & Me, Pathetic Children, Contagious Disease en de meer bekendere groepen Brotherhood Foundation, Chillburn en AnumberOne. Vanaf 1 januari 2005 was hij solo actief als 'singer/songsampler' en brengt hij via zijn website muziek uit onder de naam Darker. Vanaf 2009 is Darker een duo met naast Salfischberger (alias Donnie D.) zangeres Evil-ien (Evelien Rombouts). Hun debuutalbum Darker Is The New Black verschijnt in de zomer van 2010. Echter houdt het hier na een aantal eigen beheer releases en een boel optredens (met o.a Die Antwoord, Brokencyde en jeffree Star) op om een flink aantal jaren niet actief te zijn. Dan begint Salfischberger begin 2020 aan een heleboel nieuwe tracks die afwijken van de eerste sound van Darker, maar ook weer alles wat Salfischberger eerder deed bij elkaar optelt. De sound is een mix van Depeche Mode, How To Destroy Angels, 30 Seconds To Mars, Massice Attack. En wordt er een derde bandlid gevonden in Valerio Recenti (My Propane, Voodoo Chambers). Begin februari 2021 verschijnt de single Love Is Gonna Save Us.

Discografie Darker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Darker

Audio/Video Darker

Video Darker

DARKER - HOPE (teaser)
DARKER - HOPE (teaser)

Audio Darker

The Heart Of A Child (102bpm) (instr demo)
Lights Camera Dissection (76bpm) (instr demo)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
DARKER - HOPE (teaser)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer