Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DASH!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dash!

Periode

2004 - heden

Genre

funk, jazzrock

Online

Officiƫle website

Dash!

Dash! is een jazzy funkgroep opgericht door Maarten Ornstein (New Cool Collective, W.A.R.P. Music Ensemble) op elektrische saxofoon. De groep maakt geen gebruik van piano of gitaar maar van harmonieuze samenzang door vocalisten Marieke Snijders, Jeannine Valeriano, Kiki Manders en Monique de Adelhart Toorop. Het eerste concert van de groep ...
Volledige biografie...

Bezetting

Monique de Adelhart Toorop   tekstschrijver, zang
Marieke Snijders   zang
Jeannine Valeriano   tekstschrijver, zang
Eric Hoeke   drums
Joshua Samson   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Peter Bergman   basgitaar
Vera van der Poel   zang

Genoemd in de biografie van

2004   New Cool Collective
2006   Mimezine
2007   Metropole Orkest
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dash!

Dash! is een jazzy funkgroep opgericht door Maarten Ornstein (New Cool Collective, W.A.R.P. Music Ensemble) op elektrische saxofoon. De groep maakt geen gebruik van piano of gitaar maar van harmonieuze samenzang door vocalisten Marieke Snijders, Jeannine Valeriano, Kiki Manders en Monique de Adelhart Toorop. Het eerste concert van de groep is in een uitverkocht Bimhuis te Amsterdam. Het debuutalbum verschijnt eind november 2006. Vera van der Poel (Mimezine) maakt in de beginperiode ook enige tijd deel uit van de groep. De cd Zwaar Water (2007) bevat elf Nederlandse hoorspelen van tien Nederlandse schrijvers, door Maarten Ornstein gemaakt in samenwerking met Orkater, de HoorSpelFabriek en de NPS. In het theaterseizoen 2008/2009 voeren Dash! en Orkater de voorstelling Spica uit met een verhaal dat is gebaseerd op Peter Greenaway's film The Cook, The Thief, His Wife And Her Lover. Vanaf november 2012 tot juni 2013 speelt Dash! iedere eerste dinsdag met een 'special guest'in Splendor Amsterdam.

Discografie Dash!

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dash!

Audio/Video Dash!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer