Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAVID LITTLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1952 - heden

Genre

hedendaags

Online

hometown.aol.com/davidclarklittle/

Biografie David Little

David Little werd op 21 augustus 1952 in Scranton, Pennsylvania (USA) geboren. Hij studeerde orgel, piano en klavecimbel, en volgde lessen muziektheorie, muziekgeschiedenis, solfège, koordirectie en compositie aan de West Chester State University, Pennsylvania (1974-1977). In september 1977 kwam hij naar Amsterdam voor privé-lessen orgel bij Jan Raas en klavecimbel bij ...
Volledige biografie...

Biografie David Little

1952

David Little werd op 21 augustus 1952 in Scranton, Pennsylvania (USA) geboren.

Hij studeerde orgel, piano en klavecimbel, en volgde lessen muziektheorie, muziekgeschiedenis, solfège, koordirectie en compositie aan de West Chester State University, Pennsylvania (1974-1977). In september 1977 kwam hij naar Amsterdam voor privé-lessen orgel bij Jan Raas en klavecimbel bij Alan Curtis. In 1979 studeerde hij aan het Conservatorium in Hilversum klavecimbel bij Thérèse de Goede en compositie bij Tristan Keuris. In 1983 kreeg hij het B-diploma voor klavecimbel. Daarna studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam klavecimbel bij Anneke Uittenbosch en Gustav Leonhardt en compositie bij Ton de Leeuw. In 1987 studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium elektronische muziek bij Ton Bruynèl. Daarnaast heeft hij vele workshops en materclasses gevolgd, o.a. in Darmstadt, Leningrad, Kiev, Helsinki, Montréal en bij John Cage

Van 1975-1977 was Little organist bij de Marshallton Methodist Church in Pennsylvania. Vanaf 1977 was hij pianostemmer in Amsterdam. Met Jan Glastra, blokfluitist, vormde hij een duo. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met componeren, concerteren, publiceren en lesgeven.

Hij schreef kamermuziek, werken voor orkest Shunyata, (1986) en Half-Life, (1993) en liederen voor tenor en piano Reality sandwiches, (1989). Sinds 1988 werkt hij aan compositiemethodes met computers, gebaseerd op chaos science en fractals .

In 1986 won David Little een prijs met Phase etudes voor klavecimbel in de Aleinor Harpsichord Composition Competition, Washington. In 1987 won hij de derde prijs met Heavy-light voor strijkkwartet (1986) in de Carl-Maria-von-Weber Wettbewerb für Kammermusik, Dresden. In 1985 en 1988 bereikten composities voor tape de finales van het Concours International de Musique Electroacoustique in Bourges. In 1991 werd Fractal Harmonies uitgekozen voor de finale bij het Olympia International Composition Prize in Athene en in 1992 won Fluctuations daar de derde prijs.

2001

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video David Little

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer