Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAVID DE MAREZ OYENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - heden

Genre

basgitaar, contrabas, percussie, sessiemuzikanten

David de Marez Oyens

Veelgevraagd sessiemuzikant die als bassist met onder andere Toon Hermans, Thijs van Leer, Margriet Eshuijs, Jan Akkerman en Floris.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, contrabas, percussie

Genoemd in de biografie van

1997   Phaedra Kwant
1998   Margriet Eshuijs
2001   Denise Jannah
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie David de Marez Oyens

Veelgevraagd sessiemuzikant die als bassist met onder andere Toon Hermans, Thijs van Leer, Margriet Eshuijs, Jan Akkerman en Floris.

In bezetting van

Floris   contrabas
Herman Erbé   basgitaar
Margriet Eshuijs   basgitaar
René Engel Group   basgitaar
Tetzepi   contrabas

1983 - 2004

David de Marez Oyens wordt geboren op 21 juli 1960 in Hilversum. In het ouderlijk huis neemt muziek een belangrijke plaats in. Op zijn zesde begint hij piano te spelen. David is leergierig want kort daarna experimenteert hij op hobo, basgitaar en contrabas. In zijn pubertijd speelt hij in latin- en jazzrockbands. Op het conservatorium van Hilversum voltooit hij de studies basgitaar en contrabas. Van 1983 tot 1985 is hij begeleidingsmuzikant van Toon Hermans. Na de shows met Hermans gaat hij les geven op het conservatorium in Amsterdam. Tot de dag vandaag is hij docent aan het conservatorium in de hoofdstad. The Jazz Studio in België organiseert elk jaar zomercursussen en De Marez Oyens is vanaf 1987 een van de docenten. In 1988 en 1989 speelt hij in de band van Thijs van Leer. Het gezelschap reist in deze periode twee keer naar Ibiza om op te treden. In de jaren negentig werkt hij als sessiemuzikant met verschillende artiesten. Vanaf 1998 gaat hij spelen in de band van Margriet Eshuijs. Hij werkt ook mee aan haar album Step Into The Light dat in 1998 verschijnt. Als invaller van Wilbrand Meischke speelt hij soms met Jan Akkerman. In 2003 ishij aanwezig bij de tweede European Bassday in Nijmegen waar hij stukken van Bach speelt. Met zangeres Denise Jannah speelt hij in januari 2004 op het festival Winternachten in Den Haag. Jannah promoot haar nieuwe cd Gedicht Gezongen. Op dat album zingt zij gedichten van onder meer Komrij en Vasalis. De Marez Oyens is ook op haar studioplaat te horen. In het voorjaar trekt hij weer met Margriet Eshuijs langs de theaters met het programma In Concert. Hij werkt samen met Floris die in het voorjaar zijn tweede album Drunk of Life presenteert. In juli begeleidt hij Floris op het prestigieuze Deense festival Roskilde. In de zomer geeft hij vanuit het Conservatorium Amsterdam een jazz workshop.

Denise Jannah Floris Jan Akkerman Margriet Eshuijs Thijs van Leer Toon Hermans

2009

De Marez Oyens tourt mee als onderdeel van de René Engel Group.

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
1987 - The Amsterdams Saxofoon Quartet 'The Amsterdam Saxophone Quartet'
1989 - Transfusion 'Capo Blanco'
1991 - Klas Torstenson 'Stick On Stick'
1992 - Bernhard Reinke 'Cablo Blanco'
1993 - Transfusion 'Driftin''
2003 - Edoardo Righini 'Evidence'
2004 - Denise Jannah 'Gedicht Gezongen'

René Engel Group

Discografie David de Marez Oyens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video David de Marez Oyens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer