Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAY SIX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Day Six

Periode

2002 - heden

Genre

pop/rock, progressieve rock

Online

Officiële website

Day Six

Day Six maakt progressieve rock met invloeden uit symfonische rock, funk en jazz, aangevuld met geluiden en samples. De muziek wordt vergeleken met Rush, Pink Floyd en Deep Purple en meer recentere groepen als Porcupine Tree, Opeth en Dream Theater. Na de uitgave van het debuutalbum Eternal Dignity (oktober 2003) ...
Volledige biografie...

Bezetting

Daan Liebregts   drums
Robbie van Stiphout   gitaar, zang
Eric Smits   basgitaar

Overige muzikanten

Dolf van Heugten   synthesizer
Nick Verstappen   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1998   Cirrha Niva

Biografie Day Six

Day Six maakt progressieve rock met invloeden uit symfonische rock, funk en jazz, aangevuld met geluiden en samples. De muziek wordt vergeleken met Rush, Pink Floyd en Deep Purple en meer recentere groepen als Porcupine Tree, Opeth en Dream Theater. Na de uitgave van het debuutalbum Eternal Dignity (oktober 2003) wint de band in 2004 zowel de Metal Battle als de Aardschok Metal Bash. Met het prijzengeld neemt Day Six een demo op ter voorbereiding op het conceptalbum Grand Design. De definitieve opnamen voor die plaat worden gemixt en gemasterd door Jochem Jacobs (Split Second Sound, Textures). Grand Design verschijnt in juni 2010 wereldwijd via Lion Music. In hetzelfde jaar doet de band een Britse tournee en wordt het tienjarig jubileum gevierd met een exclusieve show, aangevuld door gastmuzikanten en videoprojecties. In 2011 volgt een korte tournee door Nederland en Duitsland als voorprogramma voor de Britse progressieve metalband Threshold en enkele concerten in Groot-Brittannië, waaronder het Fused Festival in Gloucestershire. Samples Of Genetic Wisdom, Captured To Survive (2012) is een compilatie op 2 lp’s en 1 cd met nummers van Eternal Dignity en The Grand Design aangevuld met demotracks uit 2005 en nummers van het album Be Careful What You Wish For… uit 2000 toen de band nog Peanuts heette.

Discografie Day Six

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Day Six

Audio/Video Day Six

Video Day Six

day six uk 2011.wmv
day six uk 2011.wmv
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
day six uk 2011.wmv

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer