Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE BENDE VAN BAFLO BILL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Bende Van Baflo Bill in 1994

Periode

1988 - 1998

Genre

amusementsmuziek, muziektheater, Nederlandstalig, pop

Pseudoniemen

Voorheen De Bende

De Bende Van Baflo Bill

De Bende Van Baflo Bill is een Gronings trio dat bestaat uit Peter de Haan (Baflo Bill Wiersma), Frank den Hollander (Jos Bakker) en Alina Kiers (Aaf ter Sjeef). De Haan en Den Hollander hebben als duo in het Noorden van Nederland furore gemaakt als het duo Pé Daalemmer & ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter de Haan (1)   zang
Frank den Hollander   zang
Alina Kiers   zang

Overige muzikanten

Harry Niehof   basgitaar, zang
Jan Veldman   banjo
Kees Alkema   drums
Lex Koopman   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1985   Pé Daalemmer & Rooie Rinus
1999   Lex Koopman

Biografie De Bende Van Baflo Bill

De Bende Van Baflo Bill is een Gronings trio dat bestaat uit Peter de Haan (Baflo Bill Wiersma), Frank den Hollander (Jos Bakker) en Alina Kiers (Aaf ter Sjeef). De Haan en Den Hollander hebben als duo in het Noorden van Nederland furore gemaakt als het duo Pé Daalemmer & Rooie Rinus. De Bende Van Baflo Bill trekt met humoristische muziektheaterprogramma's als Schiet Op Jongens! langs dorpshuizen en theaters. In 1994 wint het trio de De K. ter Laan Prijs, uitgereikt aan mensen en instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de Groninger taal en cultuur. Na een afscheidsconcert op 10 juni 1998 vindt in 2003 een herstart plaats onder de naam Voorheen De Bende en trekt het trio in theaterseizoen 2003-2004 de theaters in met de voorstelling Oet. In 2008 volgt een tournee met het programma Mit Pazzipanten, begeleid door Harry Niehof, Jan Veldman, Kees Alkema en Lex Koopman.

Discografie De Bende Van Baflo Bill

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Bende Van Baflo Bill

Audio/Video De Bende Van Baflo Bill

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer