Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE BENONIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Benonies

Periode

1983 - heden

Genre

blues, filmmuziek, jiddisch, klezmer, wereldmuziek

De Benonies

De Benonies noemen zichzelf de kleinste bigband van Nederland. De nadruk in het zeer diverse repertoire ligt op Italiaanse muziek, waaronder het werk van componist Nino Rota en Italiaanse swing van rond 1950.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Dassen   fluit
Harry Wijshoff   klarinet
Titus Dekker   altsaxofoon
Hans Terhorst   gitaar
Menso Rappoldt   contrabas
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie De Benonies

De Benonies noemen zichzelf de kleinste bigband van Nederland. De nadruk in het zeer diverse repertoire ligt op Italiaanse muziek, waaronder het werk van componist Nino Rota en Italiaanse swing van rond 1950.

1983 - 2000

De Benonies worden in 1983 opgericht door enkele conservatoriumstudenten samen met twee beeldend kunstenaars. De eerste inspiratie is de filmmuziek van de Italiaanse componist Nino Rota (1911-1979), bekend van zijn werk voor onder anderen regisseur Federico Fellini, Italiaanse swing van rond 1950 en composities uit het repertoire van Paolo Conte en Roy Paci. In de loop van de jaren wordt de mengeling van circusmuziek, harmoniekapelmuziek, jazz en opera uitgebreid met klezmer, muziek uit Zuid-Amerika en de Balkan en liederen uit de Duitse theatermuziek tijdens het interbellum. De band speelt op feesten, bruiloften, filmfestivals, openingen van exposities, uitbundige Italiaanse diners, in kastelen en gevangenissen, op straat en bij circusvoorstellingen.

2001 - 2002

Zangeres Marianne Selleger voegt zich bij De Benonies en de band gaat de Smusic Studio van Peter Smid in om live het eerste album Milano op te nemen. De vijftien nummers vormen een dwarsdoorsnede uit het repertoire van De Benonies. Milano opent op z'n Italiaans, met onder meer Nino Rota's thema uit The Godfather, en gaat via filmmuziek, musical (West Side Story) naar drie jiddische liedjes (gezongen door Marianne Selleger) en traditionele muziek uit Azerbeidzjan en Zuid-Amerika.

2006 - 2007

De tweede cd Roma bevat uitsluitend Italiaanse muziek met naast een aantal favorieten van Nino Rota (wederom uit The Godfather, maar ook uit de Fellini-films La Strada, La Dolce Vita en Otto E Mezzo) nummers van onder anderen Roy Paci, Avion Travel, Paolo Conte en Francesco Durante. Accordeonist Joost van Son speelt in enkele nummers mee.

Discografie De Benonies

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Benonies

Audio/Video De Benonies

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer