Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE BUDDY'S

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - 2005

Genre

kinderpop, Nederlandstalig

Pseudoniemen

Re-speKt

De Buddy's

Kinderkoor uit Delft, opgericht in 1966 als zondagskoor en vanaf 1976 onder de naam De Buddy's actief in de popmuziek naar aanleiding van het succes van de Franse groep Les Poppy's. Componist Hans van Eijck schrijft jarenlang liedjes voor de groep. De Buddy's voeren ook musicals uit als Jesus Christ ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marco Kalkman   dirigent

Overige muzikanten

Robin Meijers   zang
Roy van den Akker   zang
Ton Buitinga   dirigent
Jody Bernal   zang
Stephen Molier   zang

Genoemd in de biografie van

1972   Tee-set
1989   Jody Bernal

Biografie De Buddy's

Kinderkoor uit Delft, opgericht in 1966 als zondagskoor en vanaf 1976 onder de naam De Buddy's actief in de popmuziek naar aanleiding van het succes van de Franse groep Les Poppy's. Componist Hans van Eijck schrijft jarenlang liedjes voor de groep. De Buddy's voeren ook musicals uit als Jesus Christ Superstar en Oliver. Het koor levert bijdragen aan platen van o.a. Tee Set, Herman Finkers, Henny Huisman, Bassie & Adriaan, Dolf Brouwers en Herman en Babette van Veen. Een van de beroemde zangers uit het koor is Jody Bernal die in 2000 een zomerhit scoort met Que Si, Que No. In 2005 valt het doek voor het koor. Vanaf 2006 worden de activiteiten voortgezet onder de naam Re-speKt.

Discografie De Buddy's

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video De Buddy's

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer