Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE GIGANTJES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Gigantjes in 1986

Periode

1982 - 2000

Genre

rhythm & blues, rock'n'roll

Pseudoniemen

Little Giants

De Gigantjes

Swingend gezelschap dat zich toelegt op het interpreteren van rhythm & blues uit de jaren veertig en vijftig. De Gigantjes hebben een enorme live-reputatie en groeien dan ook uit tot een van de meest gevraagde live-acts in de jaren tachtig in Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Kruisman   saxofoon, zang
Erik Van Deysseldonk   gitaar
Mieke Stemerdink   zang
Mike Meijer   drums
Fred van Straten   flugelhorn, trompet
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Arti Kraayeveld   gitaar
Pete Dobson   drums
Ronald Krom   basgitaar
Rob Ruijter   gitaar
Bart Terlaak   drums

Genoemd in de biografie van

1981   Johan Visser
1981   Willem Wisselink
1984   Carlsberg
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie De Gigantjes

Swingend gezelschap dat zich toelegt op het interpreteren van rhythm & blues uit de jaren veertig en vijftig. De Gigantjes hebben een enorme live-reputatie en groeien dan ook uit tot een van de meest gevraagde live-acts in de jaren tachtig in Nederland.

1982 - 1984

De Gigantjes worden opgericht als een vrijblijvend gelegenheidsorkestje rond Rob Kruisman en Arti Kraayeveld. Beide speelden eerder bij Carlsberg. Kraayeveld stond bovendien aan de wieg van de Bintangs. Behalve zangeres Mieke Stemerdink, die een blauwe maandag zong bij The Cupcakes zijn alle bandleden routiniers binnen de Nederpop. Vanaf 9 januari 1984 neemt Robert Brondsema de basgitaar over van zijn neef Ronald Krom.

Bintangs Carlsberg

1985

De Gigantjes in 1985 Op het album Little Giants speelt de groep eigen versies van klassiekers uit de rhythm & blues zoals Hit The Road Jack van Ray Charles, Getaway van Georgie Fame, Until My Baby (Comes Back To Me) en de hit Yaki Taki Oowah (voor het eerst opgenomen door The Five Royales onder de titel Right Around The Corner).

1986 - 1987

De Gigantjes in 1986 De Gigantjes spelen als huisorkest bij VARA's Nachtshow. Mede hierdoor groeit de band uit tot een van de meest gevraagde live-acts van Nederland. In 1987 komt de single I Want You (To Be My Baby) uit en deze plaat haalt de tipparade. Arti Kraayeveld verlaat de groep. Hij wordt vervangen door Nick Vos, die afkomstig is van Hans Dulfers Redflud. De oorspronkelijke drummer Bart ter Laak is dan al vervangen door de imposante Mighty Mike Meyers.

Hans Dulfer Reflud

1989

De Gigantjes De single Don't Fall Asleep verschijnt bij Polydor. Het producersduo Fluitsma en Van Tijn tekent voor de produktie.

Fluitsma & Van Tijn

1990

Fred van Straten is trompettist/arrangeur van de blazerssectie de Amstelhorns waarmee hij veel sessiewerk doet voor o.a. Gordon, Total Touch en Rosenberg Trio.

Fred van Straten Gordon The Rosenberg Trio Total Touch

2000

De Gigantjes houden officieel op te bestaan. Stemerdink duikt regelmatig op in de media. Geïnspireerd door de new swing van de Amerikaan Brian Setzer richt ze Mieke Giga's New Swing Show op, een new-swing formatie van vijftien muzikanten onder leiding van Gigantjes-blazer Fred van Straten.

Mieke Giga & The New Swing Show

2001

Vanaf 29 september trekt Mieke Giga's New Swing Show (nu met een 17-koppige big band) langs de Nederlandse theaters. In het repertoire zit ondermeer werk van Led Zeppelin, Björk, Lenny Kravitz en Carmel. Rob Kruisman speelt met zijn nieuwe band Koud Goud.

Koud Goud

2004 - 2005

De compilatie De Kist Van Pierlala bevat nieuwe opnamen van 24 straatliederen uit de 15.000 volks- en straatliederen tellende collectie Straatliederen in Het Geheugen van Nederland, het digitaliseringprogramma van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Mieke Stemerdink is vertegenwoordigd met bewerkingen van de liedjes Zusje & Zusjes Antwoord en Als Ik Naar Je Blinde Ogen Kijk. Fred van Straten is muzikaal leider, pianist en arrangeur van Het Carré Orkest en de Europese Bose demonstratieband Straight Up. Hij speelt mee op de platen It All Begins With A Smile (2004) en Danceville (2005) van Luckyfella.

Luckyfella

2007

Fred van Straten brengt onder de Griekse naam Aristo Tzignolis het album Aristo + Friends uit. Op de cd werken meer dan 40 bevriende musici mee uit diverse windstreken. De cd Aristo + Friends is geïnspireerd door Quincy Jones en diens album Back On The Block en bevat een combinatie van onder meer Marokkaanse percussie, Cubaanse blazers, Spaanse gitaar en vocalisten uit o.a. Italië, Turkije, Algerije en de Verenigde Staten. Van Straten speelt ook in de band M.A.A.R.T. van zangeres Maartje Houtzager, de Eventband.nl en de band Mechell' van voormalig Eurovisie Songfestivaldeelneemster Michelle Courtens.

Aristo + Friends

2014

Mieke Stemerdink brengt in september het album Oh Liefde uit bij het label Top Notch. Op het album staat onder andere het nummer Ach Vaderlief van De Zangeres Zonder Naam.Het nummer werd eerder door De Gigantjes uitgevoerd bij een ode aan de zangeres van het levenslied in 1995.

Zangeres Zonder Naam

Discografie De Gigantjes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Gigantjes

Audio/Video De Gigantjes

Video De Gigantjes

Gigantjes - Yaki Taki Oow...
Gigantjes - Yaki Taki Oowah! - TROS tv - 1985
Gigantjes - Ach Vaderlief...
Gigantjes - Ach Vaderlief, Toe Drink Niet Meer - AVRO tv - 02-01-1995
de Gigantjes - Voorbij
de Gigantjes - Voorbij
de Gigantjes - Liefde is ...
de Gigantjes - Liefde is Mooi
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Gigantjes - Yaki Taki Oowah! - TROS tv - 1985

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer