Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE JONGENS DRIEST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

highlife, jazz, klezmer, latin, zigeunermuziek

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

De Jongens Driest Brass Quintet, DJDBQ

De Jongens Driest

Onder de naam De Jongens Driest vermengen de drie blazers Janfie van Strien (sopraansax), Arno Bakker (sousafoon) en Joop van der Linden (trombone) jazz met klezmer, balkanmuziek, Afrikaanse highlife en Latijns-Amerikaanse muziek. Het trio is zowel op internationale jazzfestivals te zien als Lowlands, de Parade en Oerol. Een optreden in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Janfie van Strien   saxofoon
Joop van der Linden   trombone
Arno Bakker   sousafoon

Genoemd in de biografie van

2001   Jammah Tammah
2007   Oene van Geel

Biografie De Jongens Driest

Onder de naam De Jongens Driest vermengen de drie blazers Janfie van Strien (sopraansax), Arno Bakker (sousafoon) en Joop van der Linden (trombone) jazz met klezmer, balkanmuziek, Afrikaanse highlife en Latijns-Amerikaanse muziek. Het trio is zowel op internationale jazzfestivals te zien als Lowlands, de Parade en Oerol. Een optreden in september 2002 in de Duitse plaats Leer samen met slagwerker Michael Vatcher wordt opgenomen door Radio Bremen en in 2003 op cd gezet. Samen met Vatcher en de Italiaanse trompettist Roy Paci doet de groep een korte tournee voor het Trois Jours du Grande Jazz festival. De Jongens Driest en Michael Vatcher ontmoeten Matt Darriau (rieten, kaval) uit Brooklyn, bekend van de Klezmatics en zijn eigen Paradox Trio. Samen vormen ze De Jongens Driest Brass Quintet (DJDBQ). Van het kwintet verschijnt begin 2013 het album In Full Colour, live opgenomen in augustus 2011. In maart 2013 volgt er tournee met dancegroep Skip&Die langs het clubcircuit.

Discografie De Jongens Driest

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Jongens Driest

Audio/Video De Jongens Driest

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer