Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE KERMISKLANTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: De Ke

Periode

1969 - 2000

Genre

amusementsmuziek, instrumentaal

Online

Officiële website

De Kermisklanten

Accordeonduo, dat voornamelijk succes heeft met instrumentale accordeon-uitvoeringen van bekende Nederlandse hits. Het echtpaar Van Voskuylen doet vele tournees en televisieoptredens en meerdere van hun platen behalen de gouden en platina status. In Duitsland ontvangt het duo de Robert Stolz-buste en de Hermanns Löns Medaille in brons, goud en platina.
Volledige biografie...

Bezetting

Henny van Voskuylen   accordeon

Overige muzikanten

Coby van Voskuylen   accordeon

Genoemd in de biografie van

1960   Annie de Reuver
1988   Frank en Mirella

Biografie De Kermisklanten

Accordeonduo, dat voornamelijk succes heeft met instrumentale accordeon-uitvoeringen van bekende Nederlandse hits. Het echtpaar Van Voskuylen doet vele tournees en televisieoptredens en meerdere van hun platen behalen de gouden en platina status. In Duitsland ontvangt het duo de Robert Stolz-buste en de Hermanns Löns Medaille in brons, goud en platina. In 1979 bereikt hun Duitse album 24 Immer Grüne Akkordeon-Erfolge de tweede plaats in de Duitse album Top 100. In Frankrijk nemen De Kermisklanten de Gouden Accordeon in ontvangst. In 1999 wordt het duo geridderd door koningin Beatrix.

1969

Henny en Coby van Voskuylen werken tot 1969 onder de naam Las Estrellas in Europa. Het duo wordt door Annie de Reuver uitgenodigd voor de opnamen van een elpee. Het duo heeft de artiestennaam dan gewijzigd in De Kermisklanten. Naast zelf gecomponeerde muziek, spelen De Kermisklanten bekende eigentijdse nummers die ze omzetten in accordeonmuziek. Het album Kermisklanken Van De Kermisklanten behaalt de gouden status. Henny van Voskuylen schrijft ook muziek voor andere artiesten. Zo is hij de schrijver van In Gedachten Zie Ik Het Kerkje Weer, een nummer dat door Duo X (Pierre Kartner en Annie de Reuver) wordt vertolkt.

Annie de Reuver Duo X

1970

Annie de Reuver verruilt Dureco voor CNR. Vanaf het tweede album produceert Henny van Voskuylen zelf de platen van het accordeonduo. Net als bij het debuut krijgt het duo voor het tweede album een gouden plaat.

1971

De single Zigeunertango bereikt de Nederlandse Top 40. In Duitsland wordt deze single later uitgebracht als Zigeunertango door Die Kirmesmusikanten. De single bereikt bij de Oosterburen de Jukebox Top 10. Voor het album Romantische Melodieën ontvangen de Kermisklanten een gouden plaat.

1972

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: De Ke Het livealbum De Kermisklanten Treden Voor U Op wordt platina. Ook de elpee De Kermisklanten 3 is een verkoopsucces. De Liefdestango komt in december echter niet verder dan de tipparade.

1973

Als in april het Veronica-schip strandt op de kust van Scheveningen brengen De Kermisklanten een gelegenheidssingle uit. Ook nemen De Kermisklanten een nummer op ter ere van Ajax, dat zojuist de Europacup 1 heeft gewonnen.

1974

Het album Operette & Operamelodieën wordt goud.

1975

Het album Een Weekend Met De Kermisklanten komt halverwege het jaar uit. De plaat blijft negen weken in de lijsten staan. In dit productieve jaar verschijnen ook de albums Kermisklanten Tango's (goud in 1976), de carnavalsplaat Accordeon Feestpourri en, in september, Super Accordeon Sound.

1976

Halverwege het jaar verruilen De Kermisklanten platenmaatschappij Dureco voor CNR.

1977

Het album 16 Gouden Successen bereikt de 14e plaats in de albumlijst. De lp De Kermisklanten Aan Het Strand Stil En Verlaten verschijnt aan het eind van het jaar en wordt net niet platina.

1978

In augustus verschijnt de verzamelaar 50 Hits. De plaat blijft zes weken onderin de albumlijsten hangen.

1979

Het compilatie-album 28 Hitmelodieën doet het heel aardig. Twee nummers van de plaat worden door pretpark De Efteling gebruikt om de bezoekers van haar Waterorgelhal op te vrolijken. Het gaat om Potpourri YMCA/Casanova/Hooray Hooray/Oh Me Oh My/In the Navy en Potpourri Het Kleine Café aan de Haven/Twee Reebruine Ogen/Als de Klok van Arnemuiden/Aan het Strand Stil en Verlaten. Het album 50 Hits wordt platina.

1980

Het label Dureco brengt zonder veel succes lp De Kermisklanten uit. 28 Hitmelodieën uit 1979 op het eigen CNR levert het duo een gouden plaat op.

1981

De single Crazy Accordion verschijnt. Het nummer behaalt de 21ste plaats. De plaat Kermisklanten Spelen Uw Lievelingsmelodieën behaalt de album top 5 en wordt platina.

1982 - 1996

Het duo treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Op plaatgebied verschijnen er voornamelijk verzamelaars. In 1988 maken ze met Frank en Mirella het album Heimwee Naar De Zee. In 1995 schrijven Coby en Henny van Voskuylen tekst en muziek van het liedje Wij Willen Niet Naar Huis op deel 16 in de serie Kinderen Voor Kinderen.

Frank en Mirella Kinderen Voor Kinderen

1998

Het duo staat op diverse verzamelalbums, waaronder Zeemansliedjes en Hitpiraten Hitparades.

1999 - 2000

Henny en Coby van Voskuylen worden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het duo stopt met optredens omdat Henny van Voskuylen door toedoen van een spierziekte geen accordeon meer kan spelen.

2010

Henny van Voskuylen overlijdt 12 januari thuis in Soest op 68-jarige leeftijd.

Discografie De Kermisklanten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Kermisklanten

Audio/Video De Kermisklanten

Video De Kermisklanten

De Kermisklanten ♪ Manoli...
De Kermisklanten ♪ Manolito ♫
De Kermisklanten ♪ Major...
De Kermisklanten ♪  Majoretten Mars ♫
De Kermisklanten ♪ Klokke...
De Kermisklanten ♪ Klokkenwals ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
De Kermisklanten ♪ Manolito ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer