Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE PARELS EN DE FUNKIE REDDINGSBRIGADE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Parels En De Funkie Reddingsbrigade

Periode

1992 - heden

Genre

funk, Nederlandstalig

De Parels En De Funkie Reddingsbrigade

Regelmatige optredende funkband, die ook in Duitsland weerklank vindt. Eén van de weinige funkgroepen die zich (ook) van Nederlandstalige teksten bedient.
Volledige biografie...

Bezetting

Hank Hely  
Has Bangert   basgitaar
Dirk Verhoef   zang

Biografie De Parels En De Funkie Reddingsbrigade

Regelmatige optredende funkband, die ook in Duitsland weerklank vindt. Eén van de weinige funkgroepen die zich (ook) van Nederlandstalige teksten bedient.

1992

In augustus wordt De Parels En De Funkie Reddingsbrigade opgericht. Aanvankelijk richt het zevental zich op Nederlandstalige teksten, maar wat later doet de Engelse taal ook zijn intrede. De Parels maken in hun beginjaren één demo die via Splank Records wordt verspreid. De tape krijgt de titel De Saus Op Jouw Funkie Salade en bevat Engelstalige en Nederlandstalige nummers.

1994

De Parels touren intensief door het Nederlandse clubcircuit. Als huisband van het P-Funk Circus staat men met de Zweedse band The Stone Funkers in de grotere zalen. In augustus wordt het tweejarig bestaan gevierd met een optreden op de internationale P-Funk Party in het Duitse Keulen. In november verschijnt een verzamel-cd waarop De Parels En De Funkie Reddingsbrigade met drie nummers vertegenwoordigd is.

1995

Nadat De Parels zich in de eerste jaren tot een funkband pur sang ontwikkelde, doen na verloop van tijd ook stijlen als soul, jazzdance, hiphop en wereldmuziek hun intrede in het werk van de groep. Eind 1995 verschijnt met de eerste cd Alle Remmen Los. De band is dan inmiddels tot een zestal geslonken.

1997

Eind 1997 komt de tweede cd uit. Deze krijgt de titel Vibes That Keep You Alive mee en wordt gepresenteerd op een P-Funk Party in de Amsterdamse Paradiso. Inmiddels zijn De Parels een veelgevraagde funkband in Duitsland geworden.

1999

De Parels En De Funkie Reddingsbrigade De Parels En De Funkie Reddingsbrigade treden veelvuldig op door heel Nederland.

2003

Bassist Has Bangert speelt mee in de liveband van rapper Rizky Rough.

Rizky Rough

Discografie De Parels En De Funkie Reddingsbrigade

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Parels En De Funkie Reddingsbrigade

Audio/Video De Parels En De Funkie Reddingsbrigade

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer