Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE RICHARDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Richards

Periode

2007 - heden

Genre

dialectpop, Nederlandstalig, rock'n'roll

Online

Officiële website

De Richards

De Richards speelt stevige rock-'n-roll in Achterhoeks dialect. De band bestaat in de beginfase uit zanger/gitarist Richard Jansen, drummer Mark Maas (ex-Picture, ex-Mink) en bassist Richard van der Zee. Maas wordt later vervangen door Hans Bouman. Robert Busscher wordt leadzanger. Jansen en Bouman speelden tot 2005 in Jovink & The ...
Volledige biografie...

Bezetting

Richard van der Zee   basgitaar
Richard Jansen (1)   gitaar, zang
Hans Bouman   drums
Robert Busscher   zang

Overige muzikanten

Mark Maas   drums

Genoemd in de biografie van

2007   Jovink & The Voederbietels
2007   Mannenkoor Karrespoor
2007   Picture

Biografie De Richards

De Richards speelt stevige rock-'n-roll in Achterhoeks dialect. De band bestaat in de beginfase uit zanger/gitarist Richard Jansen, drummer Mark Maas (ex-Picture, ex-Mink) en bassist Richard van der Zee. Maas wordt later vervangen door Hans Bouman. Robert Busscher wordt leadzanger. Jansen en Bouman speelden tot 2005 in Jovink & The Voederbietels en Van der Zee had ooit commercieel succes als componist en dirigent van Mannenkoor Karrespoor. Zowel Van der Zee als Maas speelden in de band Gasoline. De Richards staat voor het eerst op het podium op 13 mei 2007 tijdens het Moedermaakdag Festival te Markelo. 28 september 2008 presenteert De Richards in Paradiso het titelloze debuutalbum.

Discografie De Richards

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Richards

Audio/Video De Richards

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer