Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEANTE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - 2001

Genre

R&B

DeAnté

Jongensgroep, eindigt achter winnares Marlayne als tweede op het Nationaal Songfestival van 1999 en scoort een hit met We Don't Live Too Long.
Volledige biografie...

Bezetting

Iwan Cairo   zang
Marc Danhof   zang
Roger Griffith   zang
Terence Esajas   zang

Genoemd in de biografie van

1999   Jerry Wolff

Biografie DeAnté

Jongensgroep, eindigt achter winnares Marlayne als tweede op het Nationaal Songfestival van 1999 en scoort een hit met We Don't Live Too Long.

1992

Iwan, Marc en Terence zingen al samen in verschillende groepen. Als deze uit elkaar gaan besluit het drietal een nieuwe groep te beginnen. Als ze via audities Roger vinden is het viertal compleet. In het begin zingen ze a capella en laten ze zich inspireren door soul uit de jaren zeventig tot r&b uit de jaren negentig.

1995

Na een aantal jaren oefenen doen ze hun eerste optreden: een kort voorprogramma in de Escape te Amsterdam.

1997

Het viertal noemt zich inmiddels Embrace, onder deze naam hebben ze een platencontract bij de Duitse tak van BMG. Als de eerste single Crazy For You flopt, verbreekt BMG het contract. Daarnaast moeten ze hun naam veranderen, omdat er volgens BMG al een andere groep is met de naam Embrace. Ze kiezen voor DeAnte.

1998

De groep besluit een kans te wagen bij het Nationaal Songfestival. Ze sturen een bandje op met het nummer We Don't Live Too Long, geschreven door Terence Esajas en Roger Griffith.

1999

Op 14 maart staat DeAnte in de finale van het Nationaal Songfestival. Bijna een half miljoen Nederlanders stemmen op hun lied, waardoor ze uiteindelijk als tweede eindigen. Niet lang daarna tekent de groep een contract bij Dino Music. Bij deze platenmaatschappij wordt de doorJerry Wolff gearrangeerde en geproduceerde single We Don't Live Too Long uitgebracht, het nummer wordt in augustus een behoorlijke hit. Ook werken ze aan hun eerste album.

2000

Op het album Global Victory staan naast We Don't Live Too Long ook de singles Do What You Wanna Do en Crazy. De nummers zijn geproduceerd door de Co-stars, Edsel Camron (Arnhemsgewijs), Anthony Tolsma (Total Touch, Gordon, Rizky Rough) en de leden van DeAnte zelf. De groep speelt op het Racism Beat It festival.

Arnhemsgewijs

2001

Als Roger Griffith DeAnte verlaat en Terence Esajas een productiemanagementcontract tekent in de US besluiten de overige bandleden ook de handdoek in de ring te gooien. De groep neemt op 21 september afscheid in Paradiso.

2002

Iwan Cairo start een solocarrière onder de artiestennaam Eye-Jay. Hij brengt in april 2003 de single Rapster Stress uit. Marc Danhof start een artiestenmanagementbedrijf waar hij onder meer werkt voor G.I.O. waarvan in april 2003 bij Dino een eerste single verschijnt. Roger Griffith start de groep Supreme Royalties en brengt daarmee in eigen beheer in mei 2003 een single uit. Terence Esajas werkt verder als producer onder de naam TYE en verzorgt producties en liedjes voor o.a. BadBoyrecords, Jack Night, Screwface, IMX, Dru Hill, Boris, Rose, Berget Lewis, Laliq, Blaxtar, JayColin en G.I.O.

Berget Lewis Boris Eye-Jay Gordon

2006

Esajas schrijft drie nummers voor het album Holy Pleasure van Boris: Joyride, Breakfree en Girl. Op de eerste single Within My Hands verzorgt TYE alleen de vocale productie.

2007

TYE werkt aan het album van de r&b-groep RAW.

Discografie DeAnté

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DeAnté

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer