Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEAN SAUNDERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dean Saunders in 2010

Periode

09-01-1981 - heden

Genre

pop/rock, zang

Dean Saunders

Zanger Dean Saunders (Londen, 9 januari 1981) breekt in 2010 door dankzij zijn deelname aan de talentenjacht Popstars bij SBS6. Samen met zijn broer Ben is hij al in 2000 op de Nederlandse televisie te zien geweest in Alles Voor De Band bij de commerciële zender RTL4. Uit deze realitysoap, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2000   Ben Saunders
2011   Edwin van Hoevelaak
2011   Yes-R

Biografie Dean Saunders

Zanger Dean Saunders (Londen, 9 januari 1981) breekt in 2010 door dankzij zijn deelname aan de talentenjacht Popstars bij SBS6. Samen met zijn broer Ben is hij al in 2000 op de Nederlandse televisie te zien geweest in Alles Voor De Band bij de commerciële zender RTL4. Uit deze realitysoap, die wordt gepresenteerd door Manuëla Kemp, komt de band Follow That Dream voort, geproduceerd door Bolland & Bolland en uitgebracht door het label Dino. De single Follow That Dream haalt de 25ste plaats van de Top 40. Dean en Ben Saunders doen in 2003 onder de naam The Brothers mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer Stand As One waarmee ze op de zevende plaats eindigen. Dean schrijft zich in 2010 voor de talentenjacht Popstars. Op 22 januari neemt hij het in de finale op tegen de zestienjarige Simone Nijssen. Hij wint de finale en sleept daarmee een platencontract in de wacht. Een dag eerder heeft zijn jongere broer Ben dan al de finale van The Voice Of Holland gewonnen. De broers worden gehuldigd in hun woonplaats Hoorn. Na enkele Engelstalige singles komt Dean Saunders begin 2012 met de Nederlandstalige single Je Verblindt Me. Zij Is Alles is de titelsong voor de speelfilm Asterix & Obelix Bij De Britten (Laurent Tirard, 2012) die in oktober 2012 in de Nederlandse bioscopen draait.In maart 2013 tekent hij als eerste artiest bij het nieuwe platenlabel Holliwood van producer Edwin van Hoevelaak. De eerste single voor Holliwood is in mei 2013 het nummer Ben Jij.

In bezetting van

Follow That Dream   zang

Discografie Dean Saunders

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dean Saunders

Audio/Video Dean Saunders

Video Dean Saunders

Dean Saunders Ben jij (of...
Dean Saunders Ben jij (officiële videoclip)
Dean Saunders - Je Verbli...
Dean Saunders - Je Verblindt Me (Officiële Videoclip)
Oficiele Videoclip Dean S...
Oficiele Videoclip Dean Saunders Ft. Yes-R - What A Wonderful World
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Oficiele Videoclip Dean Saunders Ft. Yes-R - What A Wonderful World

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer