Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEF REAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - 2007

Genre

hiphop

Online

Officiële website

Def Real

Rapband uit 's-Hertogenbosch met een verfrissende kijk op Europese hiphop. Schaamt zich niet voor z'n oer-Hollandse achtergrond en schakelt regelmatig live-muzikanten in. Uiteindelijk wordt Def Real dan ook een volledige band.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Steenbakkers   saxofoon
Franco Panico   producer
Richard Smulders   drums
Patrick Faas   producer, rap
Andrew Fuglistahler   rap
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Joan Harms   basgitaar
George Van Der Horst   drums

Biografie Def Real

Rapband uit 's-Hertogenbosch met een verfrissende kijk op Europese hiphop. Schaamt zich niet voor z'n oer-Hollandse achtergrond en schakelt regelmatig live-muzikanten in. Uiteindelijk wordt Def Real dan ook een volledige band.

1990

GMS, Tripple A, Khan The Divine en The Pizzaman maken via ouderwets knip- en plakwerk met een viersporen- en bandrecorder hun eerste songs onder de naam Def Real (oorspronkelijk Deffest Releases Alliance, later D.R.A.). DJ GMS schopt het tot de halve finale van het Nederlandse Live Mix Kampioenschap.

1991

Def Real brengt z'n eerste demo uit, tekent een contract bij platenlabel FutureMusic en start met een live-show, waarin ook dansers en danseressen een plek krijgen.

1992

Def Real is met enkele tracks vertegenwoordigd op de verzamelaar Exiles From The Neverlands, hetgeen resulteert in enkele live-optredens voor VPRO-radio.

1993

Het debuutalbum Versatile wordt uitgebracht en alom enthousiast ontvangen. Het nummer Song Without A Name krijgt de nodige airplay, maar kan vanwege geldgebrek bij platenlabel FutureMusic niet op single worden uitgebracht. Daarom stapt Def Real over naar een nieuwe platenmaatschappij.

1994

Song Without A Name verschijnt alsnog als single en bereikt de tipparade. Def Real wordt als Nederlandse afvaardiging naar de internationale muziekbeurs PopKomm in Duitsland gestuurd en begint steeds meer live op te treden.

1995

De cd Potdamn Here It Is verschijnt.

1997

Def Real begint te werken aan een nieuw album met de werktitel Dingleberries. Er wordt geïnvesteerd in een eigen studio en met diverse gastmuzikanten geëxperimenteerd. Tevens komt het nummer Put Yaself In The Place, met een opvallende sample van een top 40-jingle, op single uit.

1998

Def Real besluit met z'n platenmaatschappij te breken, tekent een nieuw contract en werkt gestaag door aan het volgende album.

2000

Het album Shabby Road verschijnt en laat een vernieuwd Def Real horen. De band maakt namelijk gebruik van live-muzikanten en laat een wat meer funky geluid horen. Lovende recensies en positieve geluiden van zowel lokale en nationale als Belgische radiostations bieden perspektief voor de single Here To Stay die eerst moet worden geremixt.

2001

Ook het publiek kiest via de site van Def Real voor Here To Stay als nieuwe single. De plaat verschijnt in april. Joan Harms en George van der Horst hebben ondertussen de band verlaten. Nieuwe bandleden zijn John van Beek (basgitaar) en Cindy Edwards (zang), afkomstig uit de band Winnies Sister.

Winnies Sister

Discografie Def Real

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Def Real

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer