Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEF RHYMZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

persfoto BME Bookings

Periode

1970 - heden

Genre

Nederhop, Nederlandstalig, rap

Online

Officiële website

Def Rhymz

Def Rhymz is een succesvolle Nederlandstalige rapper. Onderscheidt zich door zijn humoristische en soms wat melige teksten. Scoort in 1999 een nummer 1 hit met het nummer Doekoe.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

1986   DJ Git Hyper
1989   SFeQ
1999   Postman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Def Rhymz

Def Rhymz is een succesvolle Nederlandstalige rapper. Onderscheidt zich door zijn humoristische en soms wat melige teksten. Scoort in 1999 een nummer 1 hit met het nummer Doekoe.

In bezetting van

Supersonic Cru   rap

1984

De in Rotterdam getogen Dennis Bouman rapt zowel in het Nederlands als in het Engels.

1986

Bouman wordt, inmiddels met de artiestennamen Def Rhymz en Def de Rijmer, Nederlands Kampioen rappen. Hij is dan zestien.

1989 - 1992

Samen met DJ Git Hyper (SFeQ) vormt Def Rhymz het duo Supersonic Cru waarmee hij door het hele land optreedt.

SFeQ Supersonic Cru

1993

Bouman werkt samen met de Rotterdamse reggae-formatie Roots Syndicate op het nummer Mocking Bird Hill, bekend van een commercial van Centraal Beheer. Het nummer wordt in Nederland, Suriname en De Nederlandse Antillen een hit.

Roots Syndicate

1999

Def Rhymz, inmiddels actief als presentator op feesten en als stand up comedy-artiest, tekent een platencontract bij Top Notch. Bouman is een oude bekende van Top Notch-baas De Koning van de tijd dat deze nog presentator van radioprogramma Villa 65 was. De eerste single bij Top Notch heet Doekoe en is mede gecomponeerd door gitarist Menno Koning. Het nummer wordt een gigantische hit en staat aan het einde van het jaar op nummer één. Daarnaast vervult Def Rhymz een gastrol op de nieuwe single van The Postmen: de Doe Maar-cover De Bom.

Postmen

2000

In januari treedt Def Rhymz aan op het Noorderslag-festival. Het album De Goeiste wordt gedeeltelijk geproduceerd door Committee Gunmen (Postmen) en komt uit in het voorjaar. De volgende singles heten Ali Baba en Ziek. Samen met o.a. Rollarocka van The Postmen en E-Life werkt Def Rhymz mee aan de Social Life Party Tour. Hierbij worden asielzoekerscentra aangedaan om in Nederlandse jongeren en in jonge in Nederland verblijvende vluchtelingen met elkaar in contact te brengen. Ook worden er workshops gegeven door de muzikanten. Def Rhymz speelt op Pinkpop waar niet alle bezoekers gecharmeerd zijn van zijn act. In augustus gaan een aantal optredens in Suriname met o.a. Postmen niet door. Er is onduidelijkheid over de organisatie. De rapper bekeert zich tot de islam.

E-life Postmen

2001

De videoclip bij Schudden, het tweede nummer van de single Puf, staat in januari en februari wekenlang op 1 in de playlist van clipzender The Box. Def Rhymz verlaat platenmaatschappij Virgin en sluit een contract met EMI/Dino. De single Puf/Schudden behaalt de eerste plaats van de hitparade. De nieuwe oplage van de cd De Goeiste, omgedoopt tot De Allergoeiste, bevat een extra cd met ondermeer videoclips en voicemailteksten. Def Rhymz neemt samen met Patty Brard een nummer op.

Patty Brard

2002

Het tweede album Hoorgasme komt uit. De plaat bevat ondermeer een wedstrijd snelrappen tussen Def Rhymz, Miss Stress en Laquatal (in het nummer Wat Nou) en speelse verwijzingen naar collega-rappers als Brainpower, Extince en Def P (in Players Haters).

2004

Om zijn nieuwe single Habibti extra te promoten verzint Def Rhymz in juni het bericht dat hij tijdens een optreden op Gran Canaria enige minuten zijn bewustzijn verliest ten gevolge van een stroomstoot. De stunt slaagt want zelfs het ANP neemt het bericht over. De single behaalt slechts de 30ste plaats in de Top 40.

2005

Def Rhymz levert gastbijdragen op de hitsingle Doe Het van de groep K-Liber en de single Op Straat van The Horny Crew.

K-liber4life

2011

Def Rhymz probeert een comeback te maken met het tropische nummer Fiësta Holanda (Oy Oy Oy) gezongen samen met volkszanger Dannis Bax. In maart wordt hij opgepakt wegens zwartrijden en een nog openstaande celstraf en boete.

Discografie Def Rhymz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Def Rhymz

Audio/Video Def Rhymz

Video Def Rhymz

Def Rhymz - Doekoe (video)
Def Rhymz - Doekoe (video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Def Rhymz - Doekoe (video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer