Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DENNIE CHRISTIAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dennie Christian

Periode

22-05-1956 - heden

Genre

schlager, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Dennie Christian

Dennie Christian

Duitse zanger die vooral in Nederland hits scoort met vrolijke schlagers en duetten. Maakt ook carrière als presentator van muziek-programma's op de Nederlandse tv.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1981   Mieke
1987   Babe
1997   Tupelo Honey
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dennie Christian

Duitse zanger die vooral in Nederland hits scoort met vrolijke schlagers en duetten. Maakt ook carrière als presentator van muziek-programma's op de Nederlandse tv.

1956

Bernd Althoff wordt op 22 mei 1956 geboren in het Duitse plaatsje Bernsberg bij Keulen. Hij is een opstandige leerling die het niet lang uithoudt op school omdat hij constant in de clinch ligt met leraren. Omdat zijn ouders een supermarkt bezitten vlakbij een legerplaats met veel Vlaamse militairen, komt Althoff al snel in aanraking met de Nederlandse taal.

1960

In de jaren zestig wordt Althoff lid van een plaatselijk bandje. Na zijn schooltijd krijgt hij een baan als leerling-verzekeringsagent maar al gauw blijkt dat hij te onrustig is voor dit werk.

1973

Begin jaren zeventig ontmoet Althoff Karin Hautmann die op zoek is naar fotomodellen voor een brochure. Ze is verloofd met producer Tony Hendriks en stelt de heren aan elkaar voor. In maart verschijnt de single Jede Grosse Liebe Hat Ein Happy End die flopt, evenals de twee volgende plaatjes van de kersverse zanger. Enige faam verwerft Althoff wel doordat hij uitgeroepen wordt tot Bravo-Boy door het Duitse muziekblad BRAVO.

1974

Althoff wordt door de Nederlander Harry Thomas uitgenodigd om deel te nemen aan het jaarlijkse Schlagerfestival in Nederland. Althoff's vierde single Rosamunde, een vrolijke meezinger in de klassieke schlagertraditie, wordt na het festival een grote hit in de Benelux, nog voordat de plaat de Duitse hitlijsten verovert. Inmiddels heeft Althoff op advies van zijn producer Hendriks de artiestennaam Dennie Christian aangenomen.

Harry Thomas

1975

In Duitsland is Rosamunde een grote hit en verkoopt meer dan 500.000 exemplaren. Het nummer groeit uit tot een klassieker. De opvolgende single Marie Louise verkoopt weliswaar 100.000 exemplaren, maar een grote doorbraak blijft uit.

1976

Regelaar Harry Thomas haalt de Duitse zanger terug naar Nederland. Voor het Schlager-festival laat Thomas hem een Nederlandstalig lied zingen, een versie van het aloude Besame Mucho, dat een grote hit wordt en Dennie Christian in de Benelux tot een veelgevraagd artiest maakt.

Harry Thomas

1977

Thomas komt met een nieuw idee: een smurfenplaat. Producer Hendriks ziet het echter niet zitten en Thomas speelt het idee door aan Pierre Kartner (Vader Abraham), die er een grote hit mee scoort.

Pierre Kartner Vader Abraham

1978

Dennie Christian Christian's contract met producer Hendriks loopt af en Harry Thomas dient zich aan als nieuwe manager. Thomas komt met een liedje rond de stripfiguren Guust Flater en de Marsipulami. Dit blijkt een schot in de roos want Christian scoort er in september een grote hit mee.

Harry Thomas

1979

Dennie Christian In september wordt de single Het Slorklied een bescheiden hit.

1980

Dennie Christian Samen met 300 Nederlandse en Duitse padvinders neemt Dennie Christian het plaatje Vrijheid En Vrede op.

1981

Dennie Christian treedt in het huwelijk met zijn vriendin Roswitha Smid, een dag voordat de zanger zijn opwachting maakt op de tiende editie van het Schlagerfestival. Pierre Kartner (Vader Abraham) schrijft het huwelijkslied Liefde Als Een Roos dat binnen korte tijd in de hitparade terecht komt.

Pierre Kartner Vader Abraham

1982

De zanger zet zijn eerste schreden binnen de televisiewereld als presentator van het KRO-programma Schlagerparade. Daarin ontvangt hij bekende gasten zoals Jurgen Marcus, Tina York en Mary Roos. Nadat Freddy Quinn de TROS verlaat wordt Dennie Christian de nieuwe vaste presentator van het programma Schlagerfestival van deze omroep. De single Vriendschap verschijnt.

1983

De single Oh Nederland wordt in maart een hit.

1984

De zanger neemt een duet op met Freddy Breck.

1985

In maart neemt Christian het plaatje Zaterdagavond op met zangeres Mieke, dat geproduceerd wordt door Vader Abraham. De samenwerking bevalt goed en in de jaren daarna verschijnen diverse singles van het duo.

Mieke

1986

Naar aanleiding van het succes van het tv-programma Schlagerfestival gaat Christian het gelijknamige radio 5-programma presenteren.

1990

In de jaren negentig richt de zanger zich steeds meer op Duitsland via de tv-zender RTL Plus.

1994

Christian presenteert met Marga Bult het tv-muziekprogramma Altijd Maar Draaien voor de omroep TV-Oost, een programma rond het Nederlandse lied.

Marga Bult

1995

De single Wil Met Je Leven, geproduceerd door Rini Schreijenberg, wordt uitgebracht. In september presenteert Christian een nieuwe serie van het televisieprogramma Schlagerfestival. De single Ik Wil Jou haalt de hitlijsten. Het album Eindeloos is een gevarieerd album met stevige popsongs en moderne ballads.

1996 - 1997

De singles Hitmix en Die Mooie Nacht in San Angelo halen de hitparade niet. Christiaan treedt nog op in Nederland en zijn maatschappij brengt regelmatig singles uit in Duitsland Zwitserland en Oostenrijk. In 1997 komt de het programma Schlagerfestival ten einde.

1999

Christian wordt door het DJ-duo Wipneus en Pim uitgenodigd om het podium te delen tijdens hun Lowlands-optreden.

Wipneus En Pim

2001

Vanaf februari presenteert Christian Hoeba Hoeba Hop, een tv-programma bij de TROS vol Nederlandstalige amusementsmuziek. De nieuwe versie van Wij Zijn Twee Vrienden en de single Kom Dan Bij Mij staan op het album Voor Altijd.

2002

Dennie Christian presenteert en zingt in oktober tijdens de tweede editie van het Schlagerfestival in de Eurohal te Zuidbroek.

2003

Dennie Christian presenteert samen met Eric Dikeb vanaf 5 oktober elke zondag op Net 5 de Nationale Muziek Parade.

2004

Op het repertoire van de zanger staan niet alleen zijn bekende hits, maar ook bewerkingen van onder meer I Said van Neil Diamond en Sitting On The Dock Of The Bay van Otis Redding. De Duitse platenmaatschappij Koch-Universal brengt in april het verzamelalbum Immer Noch Und Immer Wieder uit met Duitstalige nummers die Christian in de periode 1995-2000 heeft opgenomen. In juni en augustus wordt de compilatie gevolgd door respectievelijk de dvd Blijf Bij Mij en de single Dans Deze Dans. De zanger zet zijn 30jarig jubileum luister bij met het album Ik Hou Van Het Leven (En Het Leven Van Mij). Op 10 december zijn Dennie Christian en Freddy Breck de grote publiekstrekkers tijdens de Schlagerparade in het Hengelose Expo Center.

2005

De single Dit Is Liefde is een Nederlandstalige versie van de Duitse hit Verdammt, Ich Lieb' Dich van Matthias Reim. De single is tevens het titelnummer van het album dat in augustus uitkomt. De plaat levert weer de nodige publiciteit op zoals de televisiespecial Thuis Bij Dennie op SBS6. Op 9 december presenteert de zanger zoals gebruikelijk de jaarlijkse Schlagerparade in Hengelo met optredens van o.a. Palemiger, Zillertaler Musikanten, Thomas Berge en Anita de Hoop.

Thomas Berge

2006

Dennie Christian is op 17 maart een van de optredende artiesten tijdens het Giga Piraten Festijn in het Gelredome te Arnhem.

2007

Het album Met Hart En Ziel komt uit. Het is geproduceerd door Edwin Hoevelaak en er staan voornamelijk Nederlandstalige liedjes op. Maar ook een Deutsche Welle-medley met hits als Der Kommisar en Major Tom.

Edwin van Hoevelaak

2009

Zaterdagavond wordt opnieuw uitgebracht, een hit die hij had met de Vlaamse zangeres Mieke. Naast Mieke doen nu ook de Vlaamse artiesten Christoff en Lindsay mee.

2011

De zanger doet mee aan het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren. Hij steekt het lied Uit Elkaar van Yes-R in een schlagerjasje. Ook speelt hij een gastrol in Toren C, een satirische sketchshow van de VPRO. Bij het schlagerfestival in Kerkrade wordt Christian bekroond met de Harry Thomas-Award. De zanger krijgt de award, vernoemd naar de overleden organisator van het festival uit de jaren ‘70 en ’80, voor zijn verdiensten voor de schlagermuziek.

Ali B Yes-R

2012

Het album Droom Met Me Mee komt uit, het is geproduceerd door Manfred Jongenelis.

2013 - 2014

In oktober 2013 komt de single Fenomeen uit. De single is een voorproefje op het album Ik Ga Mijn Weg dat in 2014 uitkomt. Met dit album viert Christian zijn 40-jarig podiumjubileum.

Discografie Dennie Christian

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dennie Christian

Audio/Video Dennie Christian

Video Dennie Christian

Dennie Christian, Guust F...
Dennie Christian, Guust Flater & De Marsupilami - Wij Zijn Twee Vrienden • TopPop
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dennie Christian, Guust Flater & De Marsupilami - Wij Zijn Twee Vrienden • TopPop

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer