Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DENNIS JONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dennis Jones

Periode

1967 - heden

Genre

pop, zang

Online

Hyves

Pseudoniemen

Tommy Foster

Dennis Jones

Dennis Jones is de artiestennaam van zanger Casper Janssen. Onder zijn eigen naam wint hij in 1987 Veronica's TV Talentenjacht. Hij scoort hits met de singles Don't Wanna Give Up en de Neil Young-cover Heart Of Gold. Dennis Jones doet ook incidenteel sessiewerk voor artiesten als André Hazes en Bonnie ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1983   Onno Vandelaak
2007   Pussycat

Biografie Dennis Jones

Dennis Jones is de artiestennaam van zanger Casper Janssen. Onder zijn eigen naam wint hij in 1987 Veronica's TV Talentenjacht. Hij scoort hits met de singles Don't Wanna Give Up en de Neil Young-cover Heart Of Gold. Dennis Jones doet ook incidenteel sessiewerk voor artiesten als André Hazes en Bonnie St. Claire.

1967

Casper Janssen wordt op 2 juni geboren te Oss.

1985 - 1986

Onder de artiestennaam Tommy Foster verschijnt bij platenmaatschappij Dureco de door Janssen zelf gecomponeerde single Every Night And Day. Het plaatje wordt geproduceerd door Onno Vandelaak (Centerfold). Vandelaak is ook betrokken bij opvolger You're Mine Tonight (1986).

1987

Onder zijn eigen naam wint Casper Janssen Veronica's TV Talentenjacht met het zelfgeschreven nummer Together Forever.

1988

Dennis Jones De eerste single onder de naam Dennis Jones is het reggae-achtige Don't Wanna Give Up. Het is de eerste uitgave op het nieuwe label Cherry Records van promotor/A&R manager Willem van Schijndel (Deurzakkers, Guus Meeuwis). Don't Wanna Give Up wordt TROS Paradeplaat en staat binnen enkele weken in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant staat het winnende liedje van Veronica's TV talentenjacht. Het levert Dennis Jones veel radio- en tv-optredens op in Nederland en België.

1989

De ballad Crying For The Moon, wederom door Laverman geproduceerd, wordt geen hit.

1991

Bij Willem van Kooten's platenmaatschappij Red Bullet neemt Dennis Jones onder leiding van producer Onno Vandelaak (Centerfold, Ten Sharp, Patricia Paay, Star Sisters, Alfred Martens) de Neil Young-cover Heart Of Gold op. De single bereikt in november de 32ste plaats in de Nederlandse Top 40.

Vitesse

1992

Op de volgende single, het door producer Vandelaak geschreven nummer Colours, speelt Herman van Boeyen (Vitesse) percussie. De single Ma Belle Amie is een cover van de hit van Tee-Set uit 1969. Jaren later noemt zanger Peter Tetteroo in het NOS tv-programma Single Luck deze uitvoering een van de beste covers van Ma Belle Amie.

Tee-set

1993 - 2003

Naast vele optredens doet Dennis Jones incidenteel sessiewerk voor o.a. André Hazes en Bonnie St. Claire.

André Hazes Bonnie St. Claire

2005

Op 21 februari verschijnt de compilatie Don't Wanna Give Up. Dit door Dennis Jones zelf samengestelde album bevat 18 nummers met naast de hits Don't Wanna Give Up, Heart Of Gold en een nieuwe versie van Ma Belle Amie ook vier nooit eerder uitgebrachte tracks.

Tee-set

2007

Dennis Jones Dennis Jones brengt eind juli een Nederlandstalige reggaeversie uit van Pussycats wereldhit Mississippi. Toni Willé, Betty Dragstra en Marianne Veldpaus, de originele zangeressen van Pussycat, leveren een gastbijdrage in het achtergrondkoor. Het is Dennis Jones' eerste officiële Nederlandstalige single.

Pussycat

Discografie Dennis Jones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dennis Jones

Audio/Video Dennis Jones

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer