Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DENNIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dennis

Periode

1984 - heden

Genre

funk, pop, rock, vocalen, zang

Online

Officiële website

Dennis

Dennis is een Haarlemse popzangeres die in 2007 debuteert met het album Her Name Is Dennis. De plaat is opgenomen met de jonge Finse producer Mikko Paavola in zijn studio te Stockholm.
Volledige biografie...

Instrumenten

vocalen, zang

Overige muzikanten

Sjoerd de Vries   toetsinstrumenten
Florian Hoefnagels   drums
Ricardo Lekatompessy   basgitaar
Arno Schlijper   toetsinstrumenten
Jeffrey Poll   gitaar

Genoemd in de biografie van

2007   ENorm
2009   Kraak & Smaak
2010   Birgit
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dennis

Dennis is een Haarlemse popzangeres die in 2007 debuteert met het album Her Name Is Dennis. De plaat is opgenomen met de jonge Finse producer Mikko Paavola in zijn studio te Stockholm.

1994 - 2004

Denise van Donselaar (Haarlem, 3 januari 1984) is dochter van producer Rob van Donselaar. Op haar tiende start ze met zang, piano en danslessen. Ze speelt met de gebroeders Ahmadali in de band The Licious en is regelmatig te horen als achtergrondzangeres bij andere artiesten als Rowwen Hèze, Guus Meeuwis en Hans Schlatman (op het album EGO). Tijdens haar verblijf in New York werkt ze met kinderen in achterstandswijken. De ervaring geeft haar een nieuwe kijk op het leven. Als ze kort na terugkomst in Nederland een ernstig auto-ongeluk krijgt besluit ze na haar revalidatie zich volledig op een carrière in de muziek te richten.

Guus Meeuwis Rob van Donselaar Rowwen Hèze

2005 - 2006

Onder haar bijnaam Dennis werkt ze in Stockholm samen met de Finse producer Mikko Paavola in diens studio aan songmateriaal. In 2006 wordt Dennis gelanceerd met haar eerste single No Can Do, de voorloper van het debuutalbum Her Name Is Dennis. Het album bevat een mix van rock, pop, dance en soul, geïnspireerd door onder meer zangeressen Nelly Furtado, Pink, Gwen Stefani, Dinah Washington en Bonnie Raitt. In oktober wint de zangeres een Essent Award.

2007

Dennis De zomersingle Bubblegum bevat tevens videobeelden opgenomen tijdens een optreden in de Lichtfabriek te Haarlem op 16 april. Dennis verzorgt in augustus op Lowlands een akoestische set als onderdeel van de silent sessies, begeleid door een gitarist, toetsenist, percussionist en achtergrondzang. Het publiek kan de show beluisteren via koptelefoons. In het najaar komt de ballad Dragonfly uit op single.

2008

De single My Own Little Bubble wordt gebruikt als titelsong bij de speelfilm Dunya & Desie (april). Dennis schrijft het nummer speciaal voor de film samen met Mikko Paavola, de producer van haar debuutalbum. Ook het door Dennis geschreven nummer I Rely On You is in de film te horen.

2009

De single Headlines (oktober) is een voorproefje van het tweede album Blonde dat in januari 2010 verschijnt. Dennis schrijft Headlines samen de Britse producer en songschrijver Blair MacKichan, bekend van onder meer Lily Allen. Kraak & Smaak is verantwoordelijk voor de beats. Voor het album Blonde, waarop veel ruimte is voor soul, werkt de zangeres samen met onder anderen Salaam Remi (Amy Winehouse) en Commissioner Gordon (Lauryn Hill, Aretha Franklin).

Kraak & Smaak

2010

Na de officiële presentatie van haar tweede studioalbum Blonde, op 11 maart in Paradiso, doet Dennis met haar band van 9 april tot en met 7 mei een korte clubtournee door Nederland. Jack van de Ven valt een paar keer in als toetsenist.

Jack van de Ven

2011

Vanaf maart zit Dennis in de cast van de theaterproductie High Heels In Concert. Samen met Jelka van Houten, Birgit en Lucretia van der Vloot kruipt ze in de huid van herkenbare eigentijdse types in een programma over shoppen, lunchen, sauna, seks, carrière en mannen.

Birgit Lucretia

Discografie Dennis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dennis

Audio/Video Dennis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer