Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIANNE MARCHAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

09-09-1952 - heden

Genre

pop, zang

Pseudoniemen

Turquoise Marchal

Dianne Marchal

Dianne Marchal (roepnaam: Hilde) doet veel sessiewerk als achtergrondzangeres en maakt ook deel uit van de band Rainbow Train. Ze is enige jaren de vrouw van Hans Vermeulen. Haar soloplaten verschijnen eerst onder de naam Turquoise Marchal. Na haar internationale hitsingle Sandy (1977) zingt ze de titelsong voor de Amerikaanse ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1976   Hans Vermeulen
2015   Tim Treffers

Biografie Dianne Marchal

Dianne Marchal (roepnaam: Hilde) doet veel sessiewerk als achtergrondzangeres en maakt ook deel uit van de band Rainbow Train. Ze is enige jaren de vrouw van Hans Vermeulen. Haar soloplaten verschijnen eerst onder de naam Turquoise Marchal. Na haar internationale hitsingle Sandy (1977) zingt ze de titelsong voor de Amerikaanse actiefilm Speedtrap (Earl Bellamy, 1977) waarin ze ook een rolletje speelt als verleidelijke helderziende. Marchal is onder meer te horen op de hitsingles Why Tell Me Why van Anita Meyer, Sajang-E van Massada en Who's That Lady With My Man van Patricia Paay.

In bezetting van

Musicians Union Band   zang
Rainbow Train   zang
Tim Treffers   achtergrondzang

Discografie Dianne Marchal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dianne Marchal

Video Dianne Marchal

Dianne Marchal - Een nieu...
Dianne Marchal - Een nieuwe morgen (1988)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dianne Marchal - Een nieuwe morgen (1988)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer