Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DICK KATTENBURG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1919 - 1944

Genre

hedendaags

Biografie Dick Kattenburg

Dick Kattenburg werd op 11 november 1919 in Amsterdam geboren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij opgepakt en in mei 1944 naar Auschwitz getransporteerd. Waar en hoe hij om het leven kwam is niet bekend. Opleiding Hij studeerde viool aan de muziekschool in Bussum en in 1936 behaalde hij het diploma 'Theorie ...
Volledige biografie...

Biografie Dick Kattenburg

1919 - 1944

Dick Kattenburg werd op 11 november 1919 in Amsterdam geboren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij opgepakt en in mei 1944 naar Auschwitz getransporteerd. Waar en hoe hij om het leven kwam is niet bekend.


Opleiding

Hij studeerde viool aan de muziekschool in Bussum en in 1936 behaalde hij het diploma 'Theorie et Violon' aan het Collège Musical Belge in Antwerpen. Zijn leermeester was Hugo Godron. In 1941 deed hij staatsexamen in Den Haag bij Willem Pijper.


Composities

Dick Kattenburg heeft tijdens zijn korte leven een 30-tal composities geschreven, solostukken, kamermuziek, orkestwerken en liederen. Tijdens de oorlog was hij ondergedoken en had hij contact met de componist Leo Smit, die hem adviezen gaf. Zijn manuscripten zijn bewaard gebleven maar kwamen pas in 2004 weer tevoorschijn.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dick Kattenburg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer