Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIE DREI DUDELIM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Die Drei Dudelim

Periode

1994 - heden

Genre

klezmer

Online

Officiële website
Facebook

Die Drei Dudelim

Die Drei Dudelim is een klezmertrio uit Hilversum. De drie klassiek geschoolde vrienden beginnen in 1994 onder de naam Intensief Inventief met het spelen van vooral geïmproviseerde gitaarmuziek. Na enige tijd maakt de jazz steeds meer plaats voor Jiddische invloeden. Tussen 1996 en 1999 treden de muzikanten als het Trio ...
Volledige biografie...

Bezetting

Yaron de Bok   gitaar, mandoline, viool, zang
Merlijn van Spengen   gitaar, klarinet, zang
Marnix van der Leest   contrabas, zang

Biografie Die Drei Dudelim

Die Drei Dudelim is een klezmertrio uit Hilversum. De drie klassiek geschoolde vrienden beginnen in 1994 onder de naam Intensief Inventief met het spelen van vooral geïmproviseerde gitaarmuziek. Na enige tijd maakt de jazz steeds meer plaats voor Jiddische invloeden. Tussen 1996 en 1999 treden de muzikanten als het Trio Con Fuoco op met reguliere concerten en tijdens bruiloften en partijen. Als het repertoire volledig klezmer is, wordt in de zomer van 1999 de bandnaam opnieuw gewijzigd, ditmaal in Die Drei Dudelim, vrij te vertalen als 'de drie spelers van melodieën'. De muziek is geïnspireerd door de oude Oost-Europese klezmertraditie en op moderne wijze uitgevoerd op verschillende gitaren, viool, klarinet, mandoline en contrabas. Het trio brengt drie albums uit en speelt onder meer op festivals, bruiloften, symposia en recepties.

Discografie Die Drei Dudelim

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Die Drei Dudelim

Audio/Video Die Drei Dudelim

Video Die Drei Dudelim

Got fun Avraham
Got fun Avraham
Az der Rebbe
Az der Rebbe
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Az der Rebbe

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer