Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIERENPARK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

Nederlandstalig, rock

Dierenpark

Haagse Nederlandstalige popgroep rondom Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo). In eerste instantie als Ouwe Hans Dierenpark totdat de bijna gelijknamige dierentuin een rechtzaak aanspant, omdat ze niet willen dat Vandenburg hun naam gebruikt.
Volledige biografie...

Bezetting

Lennart Bes   drums, sitar, zang
Gerrit-Jan Konink   basgitaar
Jan Obbeek   accordeon, gitaar, zang
Hans Vandenburg   gitaar, mondharmonica, orgel, percussie, zang

Genoemd in de biografie van

1998   Gruppo Sportivo
1998   Hans Vandenburg
1998   Les Charmeurs

Biografie Dierenpark

Haagse Nederlandstalige popgroep rondom Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo). In eerste instantie als Ouwe Hans Dierenpark totdat de bijna gelijknamige dierentuin een rechtzaak aanspant, omdat ze niet willen dat Vandenburg hun naam gebruikt.

1998

Hans Vandenburg formeert een groep om zich heen die hij in eerste instantie Ouwehans Dierenpark noemt. Het gelijknamige dierenpark heeft echter bezwaar en verbiedt Vandenburg dezelfde naam te gebruiken. Het album Uit Het Leven Gegrepen verschijnt uiteindelijk onder de naam Dierenpark.

Hans Vandenburg

2002

Het album Sliptong verschijnt eerst op vinyl en pas een paar maanden later op cd met extra nummers en remixen. Hans Vandenburg doet een oproep op zijn website. Hij zoekt oudere muzikanten die gefrustreerd zijn over het feit dat talentloze muzikanten het met behulp van radio en televisie wel maken en zijzelf na jaren lang ploeteren niet. Met deze muzikanten wil hij onder de noemer Beat The Age nummers schrijven, repeteren, een cd opnemen en optreden. De actie is een reactie op talentenprojecten van Bolland & Bolland en Barry Hay van Golden Earring. Vandenburg is ook weer actief met Gruppo Sportivo. In december wordt bekend dat de groep in 2003 zal spelen tijdens het Amerikaanse festival South By South-West en in dat jaar ook een nieuwe cd gaat uitbrengen.

Bolland & Bolland Gruppo Sportivo

Discografie Dierenpark

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dierenpark

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer