Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIGGY DEX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Diggy Dex

Periode

26-03-1980 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, tekstschrijver

Online

Officiële website

Diggy Dex

Rapper en producer Diggy Dex (echte naam: Koen Jansen) uit Amersfoort begint zijn carrière eind jaren negentig in het hiphopcollectief D.A.C. (De Amersfoortse Coöperatie). In D.A.C. zit ook rapper Hux B (Bjørn Bergen) met wie Diggy Dex het duo De Profeten vormt. De groep wint de Kleine Prijs van Amersfoort ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1981   Wudstik

Biografie Diggy Dex

Rapper en producer Diggy Dex (echte naam: Koen Jansen) uit Amersfoort begint zijn carrière eind jaren negentig in het hiphopcollectief D.A.C. (De Amersfoortse Coöperatie). In D.A.C. zit ook rapper Hux B (Bjørn Bergen) met wie Diggy Dex het duo De Profeten vormt. De groep wint de Kleine Prijs van Amersfoort en Het Geheim Van Utrecht. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2002 ontvangt D.A.C. de Publieksprijs. Het collectief staat op onder meer Lowlands en de Amsterdamse Uitmarkt. Na het tweede album D.A.C.-album Professioneel Chillen (2005) brengt Diggy Dex zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa uit, een plaat met toegankelijke, songgerichte Nederlandstalige hiphop. Het tweede album Mayonaise Voor De Ziel (2008) levert hem lovende woorden op in de Nieuwe Revu, NRC Next en bij 3voor12.nl. In de zomer van 2009 scoort de rapper in zowel Nederland als België een grote hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), een samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Hij gaat op tournee door het clubcircuit met DJ DNS, een vijfkoppige band en Skiggy Rapz als voorprogramma. Op de single Wat Doe Je Dapper (juni 2010) werkt hij samen met actrice, model, schrijfster en zangeres Anna Drijver. Het album Lange Nachten, Korte Dagen (2010) wordt driemaal genomineerd bij zowel de 3FM Awards als de TMF Awards. De single Dezelfde Spijt is een bewerking van de hit Non, Je Ne Regrette Rien van Edith Piaf. Jenny Lane zingt in het refrein. Do It Yourself (februari 2013) is de eerste single van het gelijknamige vierde album dat januari 2014 uitkomt op Diggy Dex' eigen label We Want More Music. De rapper tourt met de show Kleine Jongen. De single Mama (I Made It) is een samenwerking met rapper RBDJAN. Diggy Dex is als docent verbonden aan de Rockacademie in Tilburg. Hij is vaste host bij het DJ-collectief Shit Is Bangin'.

In bezetting van

D.A.C.   rap

Discografie Diggy Dex

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Diggy Dex

Audio/Video Diggy Dex

Video Diggy Dex

Diggy Dex feat. Anna Drij...
Diggy Dex feat. Anna Drijver - Wat Doe Je Dapper (Official Video HD)
Diggy Dex - Mama (I Made ...
Diggy Dex - Mama (I Made It) ft  RBDJAN
Diggy Dex - Album Trailer...
Diggy Dex - Album Trailer 'Do It Yourself'
Diggy Dex - Vannacht Nog
Diggy Dex - Vannacht Nog
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Diggy Dex feat. Anna Drijver - Wat Doe Je Dapper (Official Video HD)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer