Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIGNITY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dignity

Periode

1995 - 1999

Genre

R&B

Dignity

Dameskwartet uit de Bijlmer. Een van Nederlands eerste R&B groepen. Ondermeer met Edsilia Rombley die de groep verruild voor een solocarriere.
Volledige biografie...

Bezetting

Susan Haps   zang
Karima   zang
Gracia Gorré   zang

Overige muzikanten

Edsilia Rombley   zang

Genoemd in de biografie van

1991   Rutger Kroese
1994   Postman
1994   Postmen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dignity

Dameskwartet uit de Bijlmer. Een van Nederlands eerste R&B groepen. Ondermeer met Edsilia Rombley die de groep verruild voor een solocarriere.

1995

De neef van Gracia Gorre gaat trouwen. Ze wil een gospelnummer voor hem zingen, maar heeft daarvoor meer stemmen nodig. Ze vraagt Edsilia Rombley, die bij haar broer in de klas zit. Ook Karima Lemghari, die net als Gracia in Lelystad woont, en Susan Haps zingen mee. Het gaat zo goed, dat de meiden besluiten als groep door te gaan. Ze noemen zichzelf Dignity: Dignified Individuals Giving New Insight To You.

1996

Dignity wordt uitgekozen om aan het No Sweat-project (van het Nationaal Pop Instituut) mee te doen. De dames gaan de studio in en nemen twee nummers op: Talk To Me en Hold On. Aan het eind van het jaar komt de No Sweat-verzamelaar uit. Dignity is een van de meest opvallende acts op het album. De groep wordt door verschillende platenmaatschappijen benaderd.

1997

De single Talk To Me komt in februari de hitlijsten binnen. Ook in Duitsland doet het liedje het goed. Edsilia doet als Oleta Adams mee aan de nationale en Europese soundmixshow. Ze wint beiden en verlaat de groep om solo verder te gaan. In oktober tekenen de andere drie een platencontract bij Virgin.

Edsilia Rombley

1998

Dignity Het debuutalbum van Dignity verschijnt. De dames hebben de dertien nummers grotendeels zelf geschreven. De productie is in handen van Rutger Kroese, die daarbij geholpen wordt door Clarence York, Mitchell Kroon (beiden van Sat-R-Day) en Fabian Lenssen. Dignity wordt genomineerd voor Beste R&b-groep Binnenland bij de TMF Awards, maar winnen de prijs niet. De single Nothing Is For Free verschijnt. Dignity zingt mee op de single Do You Think I'm Sexy van Ray Slijngaard.

Fabian Lenssen Mitchell Kroon Ray Slijngaard Rutger Kroese Sat-R-Day

1999

De zangeressen ontvangen wederom een TMF Award-nominatie voor Beste R&B-groep Binnenland. Ze werken samen met Rotterdamse collega's als E-Life en Postmen. Samen met Postmen wordt de succesvolle single Renaissance uitgebracht. Aan het einde van het jaar gooit Dignity, een van Nederlands eerste R&B-groepen, het bijltje erbij neer.

E-life Postmen

2001

Karima is betrokken bij Social Life van Postmen. In het kader van dat project verschijnt van haar de single Grief.

Karima

2003

Karima brengt in april samen met rapper Ali B de single Waar Gaat Dit Heen? uit. De opbrengsten van de single komen geheel ten goede aan Amnesty International.

2013

Gracia Gorré zingt gospelrepertoire. Ze doet auditie voor de talentenjacht X Factor en wordt door Candy Dulfer geselecteerd voor de tien acts die doorgaan naar de volgende ronde.

Candy Dulfer

Discografie Dignity

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dignity

Audio/Video Dignity

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer