Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIMENSION SEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dimension Seven

Periode

1997 - 2003

Genre

metal, nu metal

Dimension Seven

Arnhemse formatie die in korte tijd een geduchte live-reputatie opbouwt met een energieke mix van heavy metal, crossover en groovecore en met het debuutalbum 10 Ways To Hate de aandacht op zich weet te vestigen.
Volledige biografie...

Bezetting

Joke   zang
P   basgitaar
Roy   drums
Bastard   gitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Oscar Holleman

Biografie Dimension Seven

Arnhemse formatie die in korte tijd een geduchte live-reputatie opbouwt met een energieke mix van heavy metal, crossover en groovecore en met het debuutalbum 10 Ways To Hate de aandacht op zich weet te vestigen.

1997 - 1998

Uitgekeken op alle 'gaapbandjes' uit Arnhem en omgeving besluiten gitarist Bastard (ook bekend als 474C44 en Woeba), bassiste P, zanger Joke en drummer Roy (a.k.a. Spooky) onder de naam Dimension Seven gezamenlijk de boel goed wakker te schudden. In het voetspoor van bands als Meshuggah, Coal Chamber en System Of A Down speelt de groep een mengeling van heavy metal, crossover en groovecore ('nu metal'). Van meet af aan wordt regelmatig opgetreden, wat hun al snel een trouwe schare fans oplevert.

1999

Dimension Seven Dimension Seven behaalt tijdens de finale van de Grote Prijs Van Nederland de tweede plaats, maar wordt wel uitgeroepen tot beste live-act en wint tevens de publieksprijs.

2000

Dimension Seven Dimension Seven toert door Zwitserland, Duitsland en Tsjechië (waar in Praag in het voorprogramma van Machine Head wordt gespeeld). In augustus begint de groep aan de opnames voor hun debuutalbum. Tevergeefs wordt er gezocht naar een geschikte platenmaatschappij. Wel wordt er een distributiedeal met Zomba gesloten. De groep wint de door het blad Aardschok georganiseerde Metal Bash 2000.

2001

Dimension Seven In januari treedt de groep aan op het Noorderslag festival waarna in april het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum 10 Ways To Hate verschijnt. De productie is in handen van Oscar Holleman (Gorefest, Krezip, Within Temptation, De Heideroosjes) die het album naar een hoger plan tilt. De pers reageert over het algemeen vrij lovend op de groep. Met name de grommende vocalen en de dynamiek in de nummers worden geprezen.

2003

Het tweede album Infinite Madness verschijnt in het voorjaar. De plaat wordt door muziekblad Oor omschreven als "een plaat die de angstwekkende kracht en openmindedness in zich draagt waar het Earache-label eind jaren '80 zo om gevreesd werd." Na zes jaar intensief spelen gaat de band uit elkaar. Bastard en Roy gaan verder met Violent Majority. Woeba verzorgt daarnaast ook de vocalen in King Locust.

2006

Van KYU, de deathcore-band van zanger/gitarist Bastard en drummer Roy, verschijnt in het najaar in eigen beheer het debuutalbum STTNNRMLLLFCKDP.

KYU

Discografie Dimension Seven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dimension Seven

Audio/Video Dimension Seven

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer